Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

FCK hjemmebanetrøje 2014/15

Trøjen kan pt. ikke købes i danske butikker.

FC København trøjen fremstår meget elegant, med sit helhvide design, der altid giver et meget elegant og klassisk design. De blå Adidas striber er faktisk med til at understøtte det elegante indtryk, så man har formået at få indkorporeret leverandørens udtryk i trøjen, uden at ødelægge hele indtrykket.

Modsat udebanetrøjer og 3. trøjer, så ved man med rimelig sikkerhed, at den bliver der ikke pillet ved designmæssigt de næste mange år.

Det ser man ikke altid. Kigger man på kraven, kan man se, at det er lidt en mellemting mellem en rund udskæring og en v-udskæring. Adidas har produceret en FCK trøje, i firmaets ClimaCool teknologi, der ved hjælp af en kombination af forskellige fibre, transporterer sveden fra kroppen og ud i trøjens overflade.

Der har gennem tiden ikke været voldsomme ændringer i designet af den hvide FCK trøje. Det har primært været i forbindelse med skifte af trøjeleverandør, hvor man i starten havde Puma som leverandør, for derefter at skifte til Adidas et par år senere.

Det skete som en del af en aftale mellem parterne, da de to klubber med hver deres trøjeleverandør, fusionerede. Herefter havde men Kappa som sponsor, indtil men i 2012 igen fik Adidas som sponsor, og dermed fik de legendariske tre striber på skuldrene.

FCK hjemmebanetrøje 2014-2015

FCK udebanetrøje 2014/15

Trøjen kan pt. ikke købes i danske butikker.

FC København er med deres udebanetrøje for 2014/15 gået tilbage til en mere ensfarvet trøje, end det var tilfældet sæsonen før.

Men den sorte farve er krydret med en markant pink, som er tydelig med Adidas’ karakteristiske streger over skulderen og mindre tydelig i tynde lodrette striber over brystet.

Den lyserøde farve er med til at give en ellers klassisk trøje et lille pift. Kraven er hvid og flot samlet med et lille overlap.

Trøjen er produceret i Adidas’ ClimaCool teknologi, og Adidas’ logo er lavet i hvid, og er dermed mere i øjenfaldende, end det er tilfældet med hjemmetrøjen.

FCK udebanetrøje 2014/15

FCK 3. trøje 2015/16

Trøjen kan pt. ikke købes i danske butikker.

FCK lancerede i starten af 2015 den kommende tredjetrøje. Endnu en gang har klubben bedt et dansk mærke om at lave trøjen. Sidste gang var det WoodWood – denne gang fik Les Deux æren.

Les Deux er et tøjmærke, der ligger i København, og det var en stor ære at få lov til at designe trøjen, fortæller designer hos Les Deux, Mathias Jensen:

– Vi er overdrevet stolte over det. Vi har FCK fans siden vi var små og har fulgt klubben hele vores liv, sagde Mathias Jensen til FCKTV i forbindelse med lanceringen.

Les Deux har derfor lagt vægt på netop stolthed, og det kommer til udtryk gennem logoet, som er gjort større. Normalt er logoet 5 cm i diameter, men på denne trøje er det 8 cm. Logoet er derudover lavet i farverne sølv og sort, hvilket giver trøjen et lidt mere eksklusivt look.

Les Deux har igen valgt en bordeuxrød farve, som også var en af farverne på den tidligere tredjetrøje. Les Deux har kombineret den med en blå farve over skulderne og ned over brystet i lodrette streger.

Men knap var trøjen lanceret, før der blev gjort grin med den. Brøndby-fans mener nemlig, at trøjen minder en del om en træningstrøje, som Brøndby havde i midten af 00’erne.

FCK 3. trøje 2015/16

FCK målmandstrøje blå

Trøjen kan pt. ikke købes i danske butikker.

FCK har holdt målmandstrøjen super enkel ligesom hjemmebanetrøjen. Den er lavet i en klar blå farve, Adidas’ logo er lavet i sølvgrå, og derfor er de eneste ting, der står klart frem, FCKs logo samt Carlsbergs logo.

Adidas tre striber over armene er også i sølvgrå, og trøjen er lavet i Adidas’ ClimaCool teknologi. For enden af de lange ærmer er der en ribkant, så den sidder til på håndleddet.

FCK Målmandstrøje Blå

FCK målmandstrøje grøn

Trøjen kan pt. ikke købes i danske butikker.

FCK har to målmandstrøjer, hvor den grønne bruges som nummer to. Den er designet på samme måde som den blå med et sølvgrå Adidas logo og hvidt FCK logo samt et hvidt sponsorlogo fra Carlsberg.

Den grønne farve er en klar flaskegrøn, og trøjen er lavet i Adidas ClimaCool teknologi.

FCK Målmandstrøje Grøn

FCK udebanetrøje 2014

Trøjen kan pt. ikke købes i danske butikker.

Som fast inventar i de europæiske turneringer, har københavnerne naturligvis også en trøje specielt lavet til disse kampe. En saftig orange sag må man sige.

Jeg er vild med den bordeaux-røde i det klubben selv kalder for en 3. trøje. Generelt fedt med et lidt anderledes design på trøje-alternativerne.

Det er ikke noget unikt valg, det er set før i en del klubber. Det er generelt 3. trøjen der bliver udsat, for lidt flere eksperimenter end hjemmebane- og udebanetrøjen.

FCK 3. trøje 2014-15

FCK udebanetrøje 2013-14

Trøjen kan pt. ikke købes i danske butikker.

Når FC København ikke kan spille i sin hvide trøje, har klubben naturligvis et alternativ. Man har valgt at gå modsat hvad angår farvevalget, i forhold til den klassiske rene hvide hjemmebanetrøje – logisk nok, når formålet er at skille sig ud og dermed være nemmere at se på banen.

Den officielle FCK udebanetrøje for 2013-14, er faktisk en lidt lækker sag, hvis jeg skal sige det.

Farvekombinationen er fed, og så giver det bare rigtig meget liv, at det ikke er striber på den ene eller anden led, eller heldækkende farver.

Samtidig har man valgt en kombination af to farver, hvilket jeg må sige jeg synes er meget vellykket. I stedet for en ren sort, giver den blå et flot sammenspil, med den sorte.

FCK udebanetrøje 2013-14

FCK 3. trøje 2012-14

Trøjen kan pt. ikke købes i danske butikker.

Sidst men ikke mindst, er der FCKs 3. trøje fra 2013/14 sæsonen. Trøjen er designet af, Karl-Oskar Olsen fra det danske designerfirma Wood-Wood.

FCK 3. trøje 2012-14

Legender i en FCK trøje

På trods af sin status om en relativt ung klub, er der masser af legender der gennemtiderne har båret en FCK trøje. Hvem der er størst er altid en subjektiv mening, men navne som Michael Manniche, Lars Højer og ikke mindst Brian Laudrup og Sibusiso Zuma står klart ud, selvom Laudrup kun nåede et halvt år i klubben, inden han i stedet trak i en Chelsea trøje i et par sæsoner.

I nyere tid må man nævne både Brede Hangeland, Christian Poulsen og Tobias Linderoth og lige pt. er Andreas Cornelius måske den mest fremtrædende spiller, til at bære en FCK trøje.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 5.0/5 (1 stemmer afgivet)
FC København fodboldtrøjer, 5.0 ud af 5 baseret på 1 stemme

Skriv en kommentar