Chelsea fodboldtrøjer

Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

Storklubben fra den vestlige del af London

Man kan groft sagt, dele historien om Chelsea op i to dele: Før og efter sommeren 2003. For det var i juni 2003, at den russiske forretningmand og milliardær, Roman Abramovich, købte klubben for 1 engelsk pund, for den daværende ejer Ken Bates og dermed satte gang i en omvæltning, der med flere milliarder som grundlag, har skabt en dominerende faktor i Premier League i dag.

Det kulminerede i sæsonen 2004-2005, da man for første gang i 50 år, kunne hjemtage det engelske mesterskabstrofæ og træde op på mesterskabspodiet iklædt den karakteristiske blå Chelsea trøje. siden er det blevet til yderligere 3 mesterskaber, senest i sidste sæson, hvor Mourinho igen stod i spidsen for mandskabet på Stamford Bridge.

I øjeblikket er de største stjerner spillere som Thibault Courtois, John Terry, Cesc Fabregas, Diego Costa og ikke mindst Eden Hazard, der på virkelig fornem vis, viser deres Chelsea fodboldtrøje frem på alverdens baner.

Hele 9 danskere, har optrådt i Chelsea FC, eller som minimum været på kontrakt. Den første skal vi helt tilbage til 1913 for at finde, i form af Nils Middelboe, der samtidig blev den første udlænding nogensinde på Stamford Bridge. Som dobbelt olympisk sølvvinder, kom han til klubben i 1913 og blev der i 10 år, og spillede 175 kampe.

Siden er spillere som Jakob Kjeldberg, Brian Laudrup, Bjarne Goldbæk, Jes Høgh, Jesper Grønkjær, Per Weihracuh, Morten Nielsen og senest stortalentet Andreas Christensen, kommet til klubben og har båret en Chelsea trøje. Nogle har haft mere succes end andre, men kun de to unge Per Weihrauch, som blev hentet af Frank Arnesen som sportsdirektør, og Morten Nielsen, er for alvor faldet igennem.

Jesper Grønkjær var den mest succesfulde. Karrieren startede i en AaB trøje, og efter gennembruddet der, blev det til 2 sæsoner i Ajax, inden Chelsea tiden. Da Mourinho kom til klubben, måtte Grønkjær dog søge videre. Først til Birmingham og siden blev det til en halv sæson i Atletico Madrids trøje og en enkelt sæson i VfB Stuttgart, inden karrieren sluttede med 5 sæsoner klædt i den hvide FCK trøje.

Materiale og andre detaljer

I 2016 overtog Nike sponsoratet fra Adidas.

Derfor kan Chelsea-spillerne nyde godt af Nikes Dri-Fit materiale, der giver kroppen mulighed for at ånde, så The Blues kan præstere og kæmpe for titler.

Der er de nu i samme båd som mange andre storklubber. Bl.a. kan du få både en PSG trøje, en Tottenham trøje og en Barcelona trøje produceret af Nike, med samme Dri-Fit materiale.