Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

Barcelona hjemmebanetrøje 2014/15

Trøjen kan pt. ikke købes i danske butikker.

De fleste fodboldklubber, har et øgenavn. I Barcelonas tilfælde, er det “Blaugrana”, som på katalansk betyder “blå/rød”. Mere sigende kan et øgenavn næppe være. Barcelona trøjen, er en meget ikonisk trøje, specielt for de frihedsønskende katalanere.

Farverne har der aldrig været ændret på, men der her gennem tiderne, været stor diskussion om bredden på striberne på trøjen. Til den kommende sæson, har man valgt at lavere striberne bredere end i sidste sæson, så der kun er 5 vertikale striber, frem for 7 i sidste sæson.

I det hele taget, er trøjen blevet mere enkel. Væk er også ringene på ærmerne fra sidste sæson, den gule krave, som man har erstattet med en råde og gule striber fra det katalanske flag, i en trekant ved halsen.

FC Barcelona hjemmebanetrøje 2014-15

Barcelona udebanetrøje 2014/15

Trøjen kan pt. ikke købes i danske butikker.

Har stribernes bredde, på Barcelonas hjemmebanetrøje, været til diskussion over årene, har designet – og ikke mindst farven – på udebaentrøjen, været genstand for en del opmærksomhed også.

I år har man igen valgt en kraftig orange, som alligevel formår at skrue ned fra sidste års røde- og gulstribede fest af en udebanetrøje.

Jeg er stor fan af udebanetrøjer, fordi man ofte ser nye designs her, nyt mod fra designerne, men det gælder også om, at finde ud af, hvor grænsen går.

Det synes jeg faktisk man har formået her, med den orange farve over hele trøjen, men stadig med den blå og røde farve integreret, i form af kanterne på ærmerne, samt i nakken.

FC Barcelona udebanetrøje 2014-15

Den måske mest populære klub i Danmark pt. er FC Barcelona – i hvert fald blandt de helt unge og børn. Det er det indtryk man hurtigt får, når man ser klubtrøjer i gadebilledet.

Og det er ikke så underligt. Siden 2009, hvor man i kalenderåret vandt vanvittige 6 trofæer, har der nærmest været total dominans fra det katalanske mandskab og yderligere 14 trofæer.

Den “blaugrana” Barcelona trøje, er blevet et symbol på ikke bare titler og store spillere, men også en hel spillestil, som alverdens hold verden over, har forsøgt at kopiere i større eller mindre grad, nemlig: Tiki-taka.

Danskere i en Barcelona trøje

Fire spillere, har trukket en Barcelona trøje over hovedet, og løbet ind på Camp Nou, siden Allan Simonsen som den første, kom til klubben i 1979.

Michael Laudrup, Ronnie Ekelund og Thomas Christiansen, har alle haft den fornøjelse, at trække en Barcelona trøje over hovedet på et tidspunkt i deres karrierer.

Mens hverken Ekelund eller Christiansen fik nogen stor karriere på Camp Nou, må man sige det forholdt sig anderledes for Michael Laudrup.

Selvom Allan Simonsen er den eneste danske spiller, der har vundet Ballon d’Or (Årets Spiller i Europa), så var det ikke i en Barcelona fodboldtrøje, han gjorde sig allermest bemærket. Det var det derimod for Michael Laudrup.

Fra 1989 – 1994, blev det til fire mesterskaber og en enkelt triumf i Champions League, samt et par triumfer i hhv. den europæiske og spanske Super Cup. Indtil Romarios ankomst før 1993-94 sæsonen (efter 5 meget succesfulde sæsoner i PSV Eindhoven trøjen, var Laudrup et sikkert kort på holdet, men den sidste sæson i klubben, blev et antiklimaks, hvor han bl.a. måtte se Champions League finalen mod AC Milan fra tribunen.

Derfor tog Laudrup turen til ærkerivalerne og et par sæsoner i den hvide Real Madrid trøje.

Materiale og andre detaljer

Igen i år, er det Nike der står for at levere den blå/røde Barcelona trøje, hvilket de har gjort siden 1998 – og står til at forsætte til mindst 2018, hvor de altså kan fejre 20 års samarbejde.

Som med alle andre Nike producerede trøjer, er Barcelonas trøjer lavet i Nikes Dri-Fit materiale, så huden kan ånde optimalt.

Selve trøjen, er lavet af genbrugte plastikflasker. Noget der også er kendetegnende for alle Nike-producerede trøjer.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 0.0/5 (0 stemmer afgivet)

2 Kommentarer

 1. Bjarne Pedersen
  14. maj 2018 at 14:13- Svar

  Søger Ter Stegen målmands trøje Barcelona str. 8 år, til mit barnebarn mvh Bjarne

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

  • Martin Hjort
   16. maj 2018 at 8:46- Svar

   Hej Bjarne

   Det ligner, så vidt jeg kan se, at Sportmaster faktisk har en mulighed her 🙂

   Håber det er den rigtige.

   Mvh Martin

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv en kommentar