Barcelona trøjer

Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

Den måske mest populære klub i Danmark pt. er FC Barcelona – i hvert fald blandt de helt unge og børn. Det er det indtryk man hurtigt får, når man ser klubtrøjer i gadebilledet.

Og det er ikke så underligt. Siden 2009, hvor man i kalenderåret vandt vanvittige 6 trofæer, har der nærmest været total dominans fra det katalanske mandskab og yderligere 14 trofæer.

Den “blaugrana” Barcelona trøje, er blevet et symbol på ikke bare titler og store spillere, men også en hel spillestil, som alverdens hold verden over, har forsøgt at kopiere i større eller mindre grad, nemlig: Tiki-taka.

Danskere i en Barcelona trøje

Fire spillere, har trukket en Barca trøje over hovedet, og løbet ind på Camp Nou, siden Allan Simonsen som den første, kom til klubben i 1979.

Michael Laudrup, Ronnie Ekelund og Thomas Christiansen, har alle haft den fornøjelse, at trække en Barcelona trøje over hovedet på et tidspunkt i deres karrierer.

Mens hverken Ekelund eller Christiansen fik nogen stor karriere på Camp Nou, må man sige det forholdt sig anderledes for Michael Laudrup.

Selvom Allan Simonsen er den eneste danske spiller, der har vundet Ballon d’Or (Årets Spiller i Europa), så var det ikke i en Barcelona fodboldtrøje, han gjorde sig allermest bemærket. Det var det derimod for Laudrup.

Fra 1989 – 1994, blev det til fire mesterskaber og en enkelt triumf i Champions League, samt et par triumfer i hhv. den europæiske og spanske Super Cup.

Indtil Romarios ankomst før 1993-94 sæsonen (efter 5 meget succesfulde sæsoner i PSV Eindhoven trøjen, var Laudrup et sikkert kort på holdet, men den sidste sæson i klubben, blev et antiklimaks, hvor han bl.a. måtte se Champions League finalen mod AC Milan fra tribunen.

I øvrigt sammen med sin bror, der ligesom Michael, måtte tage plads på tilskuerpladserne og derfor ikke kunne trække en Milan trøje over hovedet i den største klubkamp i verden.

Derfor tog Laudrup turen til ærkerivalerne og et par sæsoner i den hvide Real Madrid trøje.

Materiale og andre detaljer

Igen i år, er det Nike der står for at levere den blå/røde Barcelona trøje, hvilket de har gjort siden 1998 – og står til at forsætte til mindst 2018, hvor de altså kan fejre 20 års samarbejde.

Som med alle andre Nike producerede trøjer, er Barcelonas trøjer lavet i Nikes Dri-Fit materiale, så huden kan ånde optimalt.

Selve trøjen, er lavet af genbrugte plastikflasker. Noget der også er kendetegnende for alle Nike-producerede trøjer.