Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

Aston Villas trøjer, er en af de “gode gamle traditionsklubber” i engelsk fodbold. Selvom klubben i nyere tid, ikke har haft den store succes, skal man ikke tage fejl af Birmingham-klubben og Aston Villas fodboldtrøje er en af de mest traditionsrige i engelsk fodbold.

I starten af engelsk fodbolds levetid, var Aston Villa den alt-dominerende klub. Fra 1893 til 1900 tog man sig af 5 mesterskaber ud af 7 mulige. I 1910 tog man endnu en titel, mens der skulle gå 70 år, før man tog den 7. og seneste titel, da man i 1980-81 sæsonen, med Peter White som topscorer, tog titlen foran Ipswich og Arsenal.

I starten af 1990’erne, snuste man lidt til storhed igen, da man snuppede to 2. pladser i 1990 og 1993, men siden er der blevet mere og mere stille omkring klubben, der i de seneste sæsoner, er kommet i tættere og tættere kamp mod nedrykningsstregen.

Danskere i en Aston Villa trøje

9 danskere, har siden 1985, trukket en Aston Villa trøje over hovedet. Den første var Kurt Bakholt, i 1985-86 der kom til på leje fra Vejle, dog uden at få en kamp. Den nuværende OB træner, Kent Nielsen, var den næste i rækken, og havde en god tid i 2,5 år.

Siden har vi set danske spillere vise, hvor stor forskel der er på succes og fiasko. Peter Schmeichel, Thomas Sørensen og Martin Laursen havde alle rigtig fin succes, mens spillere som Henrik Larsen, Magnus Troest og Niklas Helenius, aldrig fik succes.

Magnus Troest var i klubben som ung spiller uden at bryde igennem og tog siden hjem til Danmark og fik med tre stærke sæsoner i FC Midtjyllands trøje, hvorefter udlandet kaldte igen.

Og nu håber vi så på, at Jores Okore kan gå i de 3 førstnævntes fodspor og blive den næste succesfulde dansker i en Aston Villa trøje.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 0.0/5 (0 stemmer afgivet)

Skriv en kommentar