Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

Ofte snakker man om engelske klubber, der er meget gamle, men med Girondins Bordeaux, finder vi en klub der kan overgå de fleste andre. Stiftet i 1881, den 1. oktober for at være præcis, må klubben være en af de ældste på tværs af kontinenterne. Fodbold kom dog ikke på programmet før 1910.

Så det er med andre ord, en traditionsrig klub vi har med at gøre. Bordeaux har ikke på den måde, været en dominerende kraft i fransk fodbold, men i 1980’erne oplevede man en stor periode, da man hev 3 mesterskaber i land mellem 1983 og 1987.

Siden har man 2 gange kunnet træde op på det øverste trin på podiet i en Bordeaux trøje som mester, i hhv. 1998-99 og 2008-09. En sjælden gang i mellem, har man også været nede og vende i den næstbedste række, senest i 1991-92, hvor man vendte hurtigt tilbage til den bedste række, efter en enkelt sæson.

I dag er Girondins Bordeaux en klassisk subtop klub, med placeringer omkring 6.-7. pladsen de sidste 3 sæsoner.

Legender i en Bordeaux trøje

Vi har gennem tiderne, haft 3 danskere i en Bordeaux trøje, i form af Niels-Christian Holmstrøm, Jesper Olsen og Jacob Friis-Hansen.

Holmstrøm, der i dag mest gør sig som skarp debattør i fodboldverden, var den første, da han fra 1974-77 sluttede sin aktive karriere med tre sæsoner i klubben fra det berømte rødvinsdistrikt i Frankrig.

Jesper Olsen tog en sæson i klubben, efter han i 1988 ellers havde forladt Manchester United til fordel for Næstved. Efter kun to kampe i Næstved trøjen, fik han dog et tilbud fra Bordeaux, som han takkede ja til. Fra start blev han en del af startopstillingen og fik 54 kampe i løbet af sæsonen. Herefter tog han 2 sæsoner i Caen, inden han indstillede den aktive karriere.

Den sidste dansker til at iklæde sig den klassiske Girondins Bordeaux trøje, er Jacob Friis-Hansen. Til tider meget udskældt når han spillere på landsholdet, var han til gengæld vellidt i det franske. Efter 6 sæsoner i en Lille trøje, fik han en enkelt sæson (eller lidt mindre, da han kom til klubben i oktober 1995), i Bordeaux.

Her nåede han dog både at spille sammen med Zinedine Zidane og få stor succes i UEFA Cup’en, hvor klubben nåede frem til finalen bl.a. efter samlet sejr og AC Milan. Desværre endte det ikke med en Bordeaux trøje øverst på skamlen, da Bayern München tog den samlede sejr over to kampe.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 0.0/5 (0 stemmer afgivet)

Skriv en kommentar