Brasiliens VM fodboldtrøje

Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

Den brasilianske landsholdstrøje er legendarisk i VM historien – nu kan du nyde VM i præcis den trøje, som Neymar, Hulk og David Luiz vil forsøge at bringe til ære denne sommer.

Brasiliens VM trøje

Brasilien VM hjemmebanetrøje
Brasilien VM hjemmebanetrøje – udlånt af UniSport.dk

Præcis som det var tilfældet med den engelske VM trøje, så er Brasiliens VM trøje, leveret af Nike. Og det ses også tydeligt i designet, som er næsten lige så simpelt, men dog med et twist på kraven og på ærmerne, der har fået en grøn kant.

Brasilien VM udebanetrøje
Brasilien VM udebanetrøje – udlånt af UniSport.dk

Nike brugt deres selvudviklede Dri-Fit materiale, så spillerne kan komme af med sveden hurtigst muligt, meget vigtigt når man spiller i den brasilianske varme.

Og naturligvis har Nike lavet en version i genbrugeligt materiale, som det er tilfældet med alle trøjer Nike står bag til VM. 18 plastik flasker går der på en trøje, en fed og smart måde, at vise at man er miljøbevidst.

Farverne

Brasilien VM målmandstrøje
Brasilien VM målmandstrøje – udlånt af UniSport.dk

Farvemæssigt er der ingen overraskelser. Den gule og mørkegrønne på hjemmebanetrøjen, og den blå på udebanetrøjen og igen den mørkegrønne på 3. trøjen, er klassisk brasiliansk landsholdsstil.

Udebanetrøjen har fået lidt liv, i form af tværgående nuancer af den blå, mens hjemmebanetrøjen og 3. trøjen er helt enkle med flade og heldækkende farver.

Målmandstrøjen er grøn ligesom den engelske (og den franske i og for sig), men er mørkere i nuancen, kortærmet og lidt kraftigere effekter på ærmerne.

Du kan få alle Brasiliens VM trøjer, i en “Authentic” udgave til både børn og voksne, hos Unisport.dk →

Brasilianske VM legender

Når man er den eneste nation, der har deltaget i alle VM slutrunder i historien, er der masser af legender at pege på.

Størst af dem alle, er naturligvis Pelé. Med ikke mindre end 3 VM titler i bæltet, med hovedrolle i alle tre slutrunder, er Pelé VM historiens største og mest betydningsfulde spiller – og derfor også en brasiliansk VM legende.

Så kunne nævnes Sócrates, Falcão og Zico, men selvom de var store spillere, så er de i brasilianske VM sammenhænge, ikke så store som andre – de fik aldrig den VM title deres talent måske berettigede til.

I stedet hiver jeg Romario op af hatten. Om han ligefrem gjorde det på egen hånd, er nok for meget at sige, men hans betydning kan vidst ikke undervurderes ved VM 1994. Med sejrsmålet i semifinalen og et enkelt i kvartfinalen, plus 3 i gruppekampene samt kåringen til turneringens bedste spiller, blev 1994 uden tvivl Romarios turnering.

Som den sidste legende i denne omgang, skal nævnes Ronaldo – den rigtige Ronaldo om man vil. Ikke alene er han alle tiders VM topscorer med 15 mål, mens både hans manglende tilstedeværelse i finalen ved VM 1998 og hans comeback ved VM 4 år senere, har gjort ham til en spiller, man vil hylde for altid i Brasilien.