Englands VM fodboldtrøje

Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

Vil du se VM i Brasilien, i samme trøje som Gerrard, Rooney, Wilshere, Hart og alle de andre engelske stjerner? Så har jeg taget et kig på Englands trøje til VM.

Englands VM trøjer

England VM hjemmebanetrøje
England VM hjemmebanetrøje – udlånt af UniSport.dk

Det er blevet til et helt enkel design, som Nike har produceret. Væk er den blå krave som de tidligere har benyttet og den blå farve på både Nike logoet og på det engelske emblem (Three Lions), er blevet en del lysere.

England VM udebanetrøje
England VM udebanetrøje – udlånt af UniSport.dk

Den er som nævnt produceret af Nike, som har givet den fuld skrue i forhold til materialet. Her benyttet de deres Dri-Fit materiale, der giver maksimal ventilation – noget englænderne nok skal få brug for i den brasilianske varme. Man har derudover, lavet en speciel version af trøjen, hvor man har som en del af Nikes “Better World” projekt, har lavet trøjen i genbrugsmateriale, helt præcist polyester skabt ud af plastik flasker.

England VM målmandstrøje
England VM målmandstrøje – udlånt af UniSport.dk

Man har holdt fast i farverne, med hjemmebanetrøjen i hvid, udebanetrøjen i rød og målmandstrøjen i grøn. Det er som om englænderne har indset, at det der med målmandstrøjer i mange farver og specielle designs, som man tidligere har forsøgt sig med, ikke er vejen frem længere.

Du kan få alle Englands VM trøjer, i en “Authentic” udgave til både børn og voksne, hos UniSport.dk →

Engelske VM legender

Det vil være forkert at sige, at England er ubetydelig i VM sammenhænge. Men at man ikke har vundet VM mere end én gang, på hjemmebane i 1966, på et kontroversielt “mål” fra Geoff Hurst, må betegnes som bemærkelsesværdigt.

Det betyder dog ikke, at der ikke er masser af engelske legender, der gennem tiden har båret den engelske landsholdstrøje til et VM.

Naturligvis vil et par navne fra VM 1966 være værd at nævne. Ikke mindst Geoff Hurst og Bobby Charlton, der hhv. scorede hattrick i finalen og sikrede finalepladsen med begge Englands mål i semifinalen. 

Længere fremme i historien, skal nævnes spillere som Paul Gascoigne, der af mange nok huskes for et tårevædet farvel til VM 1990 i Italien, da England i semifinalen endnu engang havde tabt til Tyskland.

Otte år senere, markerede David Beckham sig med en udvisning i skæbnekampen mod en anden arvefjende, nemlig Argentina.

Legende på den negative måde, men kun 3 år senere vandt Beckham de engelske fodboldhjerter tilbage, da han sikrede England en plads ved VM i Sydkorea og Japan, på et fremragende frispark i de døende sekunder, af den sidste kvalifikationskamp mod Grækenland.

Om England i Brasilien, kan få nye VM legender vil tiden vise. Der kan vidst ikke være tvivl om, at man længes efter VM succes i fodboldens moderland.