Columbias VM fodboldtrøje

Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

At påstå, at Columbia har en lang og gloværdig VM historik, er nok kun overladt til de mest positive mennesker i verden. Fire gange har man været med ved en VM slutrunde, og kun en gang er man kommet videre fra gruppespillet – med endestationen i 1/8 finalerne sm eneste undtagelse.

I år har man dog det mest spændende landshold meget længe. Ikke mindst takket være Radamel Falcao der om nogen symboliserer den nuværende columbianske landsholdsgeneration. Han er dog ikke alene, og andre profiler som Jackson Martinez, Fredy Guarin og de to bundrutinerede Mario Yepes og Faryd Mondragon, er det et landshold der både har masser af talent og masser af rutine.

Så måske er det i år, at Columbia får sit VM gennembrud.

Columbias VM trøje

Columbia VM hjemmebanetrøje

Columbia VM hjemmebanetrøje – udlånt af UniSport.dk

Columbia er et af de lande, der har haft mange forskellige designs på deres trøjer gennem tiderne. Ikke mindst valget af farver har været skiftende, gennem tiden. Det startede ud med en lyseblå trøje, der kunne minde lidt om Uruguays landsholdstrøje og gik så senere over i en hvid trøje, med en stribe af gul/rød/blå på tværs efter det columbianske flag.

Senere blev det til en hel mørkeblå trøje, inden man begyndte at bruge rød og gule nuancer på trøjerne. Først i en orange, indtil man i 1985 gjorde det til en rigtig rød. I 1993 tog man så den gule trøje, der indtil da havde været udebanetrøje, og gjorde til hjemmebanetrøje – med en hel mørkeblå som udebanetrøje. Sådan har det så været frem til VM i år, hvor man så har valgt at gå tilbage til den røde som udebanetrøje.

Du kan få alle Columbias VM trøjer, i en “Authentic” udgave til både børn og voksne, hos UniSport.dk →

Farver og design

Man må sige, at der er blevet leget godt og grundigt med designet på den columbianske VM trøje. Det er Adidas der står bag, og her har man fået lavet en flot hjemmebanetrøje der kombinerer en kraftig gul med en mørk blå – to farver der står ret godt til hinanden.

Columbia VM udebanetrøje

Columbia VM udebanetrøje – udlånt af UniSport.dk

Med en bred skrå stribe henover brystet, og tynde skrå striber fra bryst og hele vejen ned af trøjen, har man lavet en interessant hjemmebanetrøje, det helt klart står ud som en af de mere interessante.

Tager vi et kig på udebanetrøjen, er vi ude i en rød symfoni. Ikke en postkasserød, men en lidt mørkere og lækker rød farve, krydret med mørkeblå indsatser på ærmerne og et diskret printet mønster på brystet. En elegant trøje, med diskrete effekter i en rigtig flot farve.

Columbias VM legender

Som jeg startede med at skrive, så har Columbia ikke nogen fantastisk VM historik. Til gengæld har de et par interessante, nogle vil sige kontroversielle, spillere som i denne sammenhæng skal fremhæves.

Man kunne også nævne Andres Escobar – ikke fordi han var en stor spiller, men fordi han døde som en direkte konsekvens af hans præstation ved et VM, da han blev skudt efter at have scoret selvmål ved VM i 1994 i USA. Det mener det columbianske politi i hvert fald er tilfældet, og på den måde er han en spiller der aldrig vil gå i glemmebogen – desværre kan man sige.

Carlos Valderrama

Den columbianske Ruud Gullit look-a-like fristes man til at kalde Carlos Valderrama. En af de columbianske fodboldspillere gennem historien, de fleste vil kunne huske – ikke mindst pga. hans fantastisk hårpragt.

Valderrama var dog også en tekniker af karat, der på hans foretrukne position som den kreative midtbanespiller, fodrede sine medspillere med chanceskabende afleveringer igen og igen, og viste sin teknik frem på frispark og hjørnespark både som oplægger og som målscorer.

Ud over sin generelle betydning for columbiansk fodbold, havde Valderrama også en afgørende fod i det bedste VM resultat nogensinde, da han med den afgørende aflevering, satte Freddy Rincon op til det udlignende mål mod Tyskland i overtiden, i den sidste gruppekamp. Et resultat der sikrede dem billetten videre til 1/8 finalerne.

René Higuita

Siger “Skorpion-sparket” dig noget? Det er der nok en vis sandsynlighed for. Under alle omstændigheder, er der masser af årsager til, at Higuita aldrig blev kåret til verdens bedste målmand, men fandtes der en pris for den mest flamboyante målmand, så ville Higuita kandidere stærkt. Øgenavnet “El Loco” siger alt om personen Higuita.

René Higuita var på ingen måder en traditionel keeper. Han yndende at tage lange rushes op af banen, og fremviste til tider en faktisk glimrende teknik – og så yndede han også, at tage sig at både frispark og straffespark på både klubhold og på landsholdet. En på alle måder farverig keeper, der var med ved VM i 1990, men missede VM i USA fire år senere, da han var blevet idømt en fængselsdom pga. involvering i en kidnapning af en af Columbias store narkobaroner.

Radamel Falcao

Nu kan man næppe kalde Falcao for en VM legende. Alligevel har jeg tilladt mig at tage ham med – for er der nogen spiller, der er bundet et VM håb op på til dette VM, må det være Falcao. Efter kæmpe succes i Atletico Madrid, og nu i Monaco, er det i mange columbianeres øjne, op til Falcao at bringe VM succes til det sydamerikanske land.

Om Falcao kan leve op til det skal være usagt, men heldigvis for ham er han ikke alene om det. Alligevel er der ingen tvivl om, at Falcao er den absolut klareste stjerne på det columbianske hold og man må håbe for det tidligere så narkoplagede land, at han bliver sin skade 100% kvit.