Dortmund fodboldtrøjer

Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

[clear]

Borussia Dortmund er en af Tysklands allermest hæderkronede fodboldklubber. Siden Bundsligaens start i 1963, er det kun i fire sæsoner fra 1972-76, at klubben ikke har befundet sig i den bedste tyske fodboldrække.

Bortset fra alt-dominerende Bayern München, er Dortmund sammen med Borussia Mönchengladbach, den klub med flest mesterskaber. Der er meget langt op til de 24 bayerske mesterskaber, men 5 gange er det trods alt en Dortmund trøje (eller nok nærmere en række af dem), der har stået øverst på sejrsskamlen.

Det er dog første de sidste 20 år, at klubben for alvor har gjort væsen af sig. Det første mesterskab kom i 1994-95 sæsonen, med en gentagelse i sæsonen efter. I 2001-02 stak man hovedet frem igen og måtte så vente til 2010-11 og 2011-12 sæsonerne, før man igen kunne lade sig hylde som mestre.

Ind i mellem, er der gået nogle år, i starten af det nye årtusinde, med store økonomiske vanskeligheder, som bl.a. sendte klubben faretruende nær konkurs. Det har man dog fået rettet op på og nu er man den måske mest populære klub i Tyskland, i hvert fald hvis man ser på tilskuertallene.

De sidste 10 sæsoner, har klubben haft det højeste tilskuersnit i Bundesligaen. Over 80.000 i snit har klubben haft på Signal Iduna Park med en kapacitet på 80.720 pladser, hvilket er vanvittigt imponerende. Faktisk er det det højeste tilskuersnit for nogen fodboldklub i hele verden, hvilket ikke gør det mindre imponerende naturligvis.

Danskere i en Dortmund trøje

Siden 1989, hvor Mark Strudal som den første dansker trak den gul/sorte Dortmund trøje over hovedet, er det blevet til yderligere to danskere på kontrakt i Borussia Dortmund.

Mens Strudal kun fik 12 kampe og scorede et mål, inden han røg videre til schweiziske Grasshoppers samme år, så var Flemming Povlsen (1990-95) noget mere succesfuld, selvom han også døjede med skader undervejs i karrieren. 116 kampe blev det til og 20 mål, hvilket i sig selv ikke er imponerende for en angriber, men danskerens arbejdsiver gjorde til en utrolig populær figur i Dortmund trøjen.

I 2003 kom så den indtil videre sidste dansker til klubben i form af Niclas Jensen. Efter et enkelt år i den lyseblå Manchester City trøje, kom han til Dortmund hvor han blev i to sæsoner. Her var han på toppen af sin karriere og fik 43 kampe med en Dortmund trøje over hovedet. Han kæmpede hårdt med Dedé om pladsen som venstre back, en kamp som han altså på ingen måde tabte.