Hannover 96 fodboldtrøjer

Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

[clear]

Hannover 96 har udviklet sig til lidt af en stabil midterklub, siden man vendte tilbage til den bedste række i 2002, efter 13 sæsoners fravær.

Og som det er nogle gange, med de “rigtige” midterklubber, så har man ind i mellem sæsoner, hvor man overpræsterer og sæsoner hvor man underpræsterer og kommer i nedrykningsproblemer.

Men med 13 sæsoner i streg i Bundesligaen, har man etableret sig som en fast bestanddel af ligaen, uden dog at have bygget på og gjort yderligere væsen af sig.

Man har dog formået at kvalificere sig til europæisk fodbold i et par sæsoner. I både 2011 og 2012, kvalificere spillerne i den røde Hannover 96 trøje, sig til Europa League, som hhv. nr. 4 og 7 i Bundesligaen.

Siden har man indtaget positioner som nr. 9, 10 og 13, hvilket blot underbygger, at klubben er en midterklub, der ind i mellem kans tikke hovedet frem.

Kendte spillere i en Hannover 96 trøje

Det er ikke fordi, at der flyder over med kendte og store spillere, der har haft en Hannover 96 trøje på, i hvert fald ikke set med danske briller. Alligevel er det muligt at finde interessante spillere i Hannovers historiebøger.

Jörg Sievers er den spiller der har spillet flest ligakampe for klubben, med 384 kampe i sin 14 år lange karriere, som kun var med Hannover som arbejdsgiver.

Den senere trænerlegende Jupp Heynckes er en anden profil, der tilbragte 3 sæsoner i klubben. Den farlige angriber, der nærmest brugte sine tre sæsoner i Hannover som et pusterum mellem hans tid i Borussia Mönchengladbach, som ellers var Heynckes eneste anden klub i hans aktive karriere.

Sebastian Kehl, er en tredje spiller, der har haft en stor karriere, som også har haft en Hannover 96 trøjer over hovedet. Selvom han er kendt for sin tid i Dortmund, var Hannover faktisk den klub han brød igennem i som helt ungt talent fra 1998-2000.

Andre kendte spillere i Hannover:

  • Dieter Hecking (nuværende træner for Nicklas Bendtner i Wolfsburg)
  • Robert Enke
  • Per Mertesacker
  • Frank Pagelsdorf (nåede bl.a. også 102 kampe i en Dortmund trøje, efter tiden i Hannover)
  • Mirko Slomka
  • Ron-Robert Zieler

Danske spillere i en Hannover 96 trøje

I de sidste 5,5 sæson, har Leon Andreasen båret den danske fane højt i Hannover 96 og der her nærmest udviklet sig et kærlighedsforhold mellem spiller og klub. Med Leons mange skader, har klubben også vist sig fra en storsindet side og flere gange forlænget hans kontrakt, netop på trods af de mange skader.

I denne sommer blev han gjort selskab, af FC Nordsjælland spillere Uffe Bech. Den lille lynhurtige dribler, skal forsøge at bryde igennem i Bundesligaen, der med sit høje tempo, stiller store krav til fysikken og med Bechs skadeshistorik, som måske ikke når Andreasen helt, men som alligevel kan være bekymrende, er det spændende at se om han kan bryde igennem den tyske lydmur.

Andre danskere i Hannover:

  • Peter Dehl
  • Kaj Poulsen
  • Michael Schjønberg
  • Jonas Troest