At kalde Hoffenheim for en traditionel tysk topklub, vil nok skure i mange tyske fodboldfans' ører. Før år 2000, var klubben en sekundær klub i tysk fodbold, der levede sit liv i den 5. bedste fodboldrække.

Ind af døren trådte så den tyske IT milliardær Dietmar Hopp, der havde tjent sine penge på økonomi softwaren SAP, og satte skub i en forvandling der tog klubben fra “Verbandsliga Nordbaden” til Bundesligaen på 8 år. En lignende opstigen har vi kun set herhjemme, med Aarhus Fremad for nogle år siden.

Siden har Hoffenheim etableret sig som fast inventar i Bundesligaen, selvom man i 2012-13 sæsonen, måtte ud i nedrykningskampe, hvor man slog Kaiserslautern, før eksistensen var reddet. Ellers er klubben stabil i sine præstationer, med placeringer fra subtop til midterfeltet.

Der er endnu ikke lykkedes for klubben, at få den blå/hvide Hoffenheim trøje op på øverste trin i en af de større turneringer

Danskere i en Hoffenheim trøje

Som en relativ ny klub i toppen af tysk fodbold, er det meget naturligt, at der ikke har været en lang række af danske spillere i en Hoffenheim trøje. Til gengæld har den ene dansker der har haft æren, vist sig glimrende frem i klubben, indtil han i vinteren 2014/15, forlod klubben for at optræde i en Werder Bremen trøje i stedet.

Navnet er naturligs Jannik Vestergaard der kom til Hoffenheim i 2010 fra barndomsklubben Brøndby IF. Han nåede aldrig at få en kamp i den gule Brøndby trøje, men efter kun én sæson på 2. holdet i det tyske, blev han rykket op på 1. holdet og fik sin debut i 2011-2012 sæsonen.

Efter nogle fine sæsoner, virkede det som om Vestergaard var røget bag i køen igen, op til 2014/15 sæsonen, og da han blev træt af kun at tage en Hoffenheim trøje på, for at sidde på bænken, valgte han altså at slå til da Werder Bremen afgav et bud på ham.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 0.0/5 (0 stemmer afgivet)

Skriv en kommentar