Hoffenheim fodboldtrøjer

Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

[clear]

At kalde Hoffenheim for en traditionel tysk topklub, vil nok skure i mange tyske fodboldfans’ ører. Før år 2000, var klubben en sekundær klub i tysk fodbold, der levede sit liv i den 5. bedste fodboldrække.

Ind af døren trådte så den tyske IT milliardær Dietmar Hopp, der havde tjent sine penge på økonomi softwaren SAP, og satte skub i en forvandling der tog klubben fra “Verbandsliga Nordbaden” til Bundesligaen på 8 år. En lignende opstigen har vi kun set herhjemme, med Aarhus Fremad for nogle år siden.

Siden har Hoffenheim etableret sig som fast inventar i Bundesligaen, selvom man i 2012-13 sæsonen, måtte ud i nedrykningskampe, hvor man slog Kaiserslautern, før eksistensen var reddet. Ellers er klubben stabil i sine præstationer, med placeringer fra subtop til midterfeltet.

Der er endnu ikke lykkedes for klubben, at få den blå/hvide Hoffenheim trøje op på øverste trin i en af de større turneringer

Danskere i en Hoffenheim trøje

Som en relativ ny klub i toppen af tysk fodbold, er det meget naturligt, at der ikke har været en lang række af danske spillere i en Hoffenheim trøje. Til gengæld har den ene dansker der har haft æren, vist sig glimrende frem i klubben, indtil han i vinteren 2014/15, forlod klubben for at optræde i en Werder Bremen trøje i stedet.

Navnet er naturligs Jannik Vestergaard der kom til Hoffenheim i 2010 fra barndomsklubben Brøndby IF. Han nåede aldrig at få en kamp i den gule Brøndby trøje, men efter kun én sæson på 2. holdet i det tyske, blev han rykket op på 1. holdet og fik sin debut i 2011-2012 sæsonen.

Efter nogle fine sæsoner, virkede det som om Vestergaard var røget bag i køen igen, op til 2014/15 sæsonen, og da han blev træt af kun at tage en Hoffenheim trøje på, for at sidde på bænken, valgte han altså at slå til da Werder Bremen afgav et bud på ham.