HSV fodboldtrøjer

Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

[clear]

Der var engang… Sådan starter alle gode gamle eventyr. Og det er vel netop det, man kan kalde Hamburger Sport-Verein, eller bare HSV, nu til dags.

Dengang, da man vandt trofæer, 3 på 5 sæsoner fra 1978 til 1983, da var der noget ved at være fan iklædt den hvide HSV trøje. engang man toppen, eller bare subtoppen såmænd.

I dag ser det noget anderledes ud. Som den eneste klub i Tyskland, har Hamburger SV, spillet i Bundesligaen så længe den har eksisteret. De sidste par sæsoner, de sidste to især, har dog bragt nordtyskerne alvorligt tæt på fiaskoen og nedrykning til 2. Bundesliga.

To sæsoner i træk, har HSV dog reddet eksistensen i to playoff kampe, mod nr. 3 fra den næstbedste række. Absolut ikke noget der behager hverken fans eller ledelse i traditionsklubben, men ikke desto mindre realiteten som har svært ved at trænge ind.

Danskere i en HSV trøje

Om det er beliggenheden, relativt tæt på Danmark, eller der er noget andet der er tiltrækkende, så er HSV en af de udenlandske klubber, hvor flest danskere har boltret sig gennem årene.

Hele 12 spillere, har siden Ole Bjørnemose kom til i 1971, trukket den hvide HSV trøje over hovedet, på mere eller mindre succesfuld manér.

Spillere som Thomas Gravesen, Lars Bastrup, Stig Tøfting, Allan Hansen og John “Faxe” Jensen havde alle relativt godt med succes, men kunne ikke måle sig med Ole Bjørnemoses 7 sæsoner og 186 kampe i den hvide HSV trøje.

Bastrup kunne dog prale med, at han vandt to mesterskaber på to sæsoner, da han fra 1981 til 1983 fik timet sin tid i klubben ganske godt.

18 mål i 59 kampe blev det til for Bastrup, der spillede på hold med legender som Manfred Kalz, Felix Magath, Horst Hrubesch og endda Franz Beckenbauer, samt trænerlegenden Ernst Happel til at dirigere tropperne.

Jakob Friis-Hansen, Lars Jacobsen, Allan K. Jepsen, Michael Gravgaard, Kim Christensen og Christian Nørgaard, må til gengæld alle notere sig for en sløj tid i det nordtyske.

Allan K. Jepsen fik dog en fin karriere, specielt med nogle succesfulde sæsoner i AaB, der gav ham muligheden for at komme til udlandet igen. Århusianeren afsluttede dog sin karriere med en enkelt sæson i AC Horsens trøje i 2010-11 sæsonen.