AC Horsens hjemmebanetrøje 2015/16

Trøjen kan ikke købes i danske butikker.
Du kan finde trøjen hos AC Horsens fanshop


AC Horsens udebanetrøje 2015/16

AC Horsens udebanetrøje 2015/16

Trøjen kan ikke købes i danske butikker.
Du kan finde trøjen hos AC Horsens fanshop

Alliance Club Horsens, eller bare AC Horsens, er en af de danske klubber, der i en bølge af fusioner i starten af 1990'erne, opstod med et mål om mere succes og mere hæder.

Det tog dog 11 år, før klubben kunne fejre en oprykning til den bedste danske rækker, Superligaen. Med Kent Nielsen ved roret (nu OB), stod man altså nu overfor endelig at se en AC Horsens trøje indtage de danske stadions. Drømmen der var årsagen til fusionen i 1994, var altså en realitet.

Fire sæsoner fik man i Superligaen, inden man måtte ned og vende i 1. division i en enkelt sæson. En suveræn oprykning, med en 1. plads, sikrede dog en hurtig tilbagevenden.

Her var Kent Nielsen dog forlængst historie og den nye mand i front, var Johnny Mølby. I den anden sæson efter oprykningen, opnåede man sit hidtil bedste resultat med en 4. plads i 2011/12 sæsonen, hvilket samtidig gav adgang til kampe i Europa League.

Sæsonen efter, var dog en katastrofe, da man altså fik lov til at prøve kræfter med de europæiske kampe, men samtidig måtte lide den tort, at se den gule Horsens trøje rykke ned i 1. division, hvor man så har befundet sig siden.

Legender i en AC Horsens trøje

AC Horsens, eller klubberne der dannede grundlaget for fusionen, specielt Horsens fS, er jo ikke ligefrem en klub man i dansk fodbold, husker for de store nationale legender.

Af de nyere spillere, må dog nævnes spillere som Søren Jochumsen, Niels Lodberg, Johan Byrial Hansen, Allan Søgaard, Søren Friis og Mads Rieper, der alle var med til oprykningen i 2005 og som over længere perioder har trukket den gule AC Horsens trøje over hovedet, og været en vital del af at bygge AC Horsens op som den klub de er i dag.

Denne sæsons trup, er måske en af de tyndeste hvis man kigger på navnene, i lang tid. Økonomiske problemer efter nedrykningen og den manglende oprykning, har gjort at man har været nødsaget til at sælge ud, hvilket i denne sommer resulterede i at yderligere spillere forsvandt.

Troels Kløve og Janus Drachmann tog til SønderjyskE, Morten “Molle” Rasmussen tog til FC Vestsjælland, mens rutinerede Martin Retov valgte at lægge støvlerne på hylden og afslutte sin karriere.

Tilbage er navne som André Bjerregaard, Jeppe Mehl og Thomas Kortegaard, som skal være det man så populært kalder kulturbærere med en AC Horsens trøje på, og være med til at bygge et nyt stærkt hold op, i ledelse af energiske Bo Henriksen, som kom til klubben før sidste sæson.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 0.0/5 (0 stemmer afgivet)

Skriv en kommentar