Napoli fodboldtrøjer

Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

Der var engang, hvor verdens bedste spiller og Napoli, var en sammenhængende enhed. I 7 sæsoner fra 1984 – 1991, var Diego Armando Maradona den ustoppelige stjerne i både Napoli og italiensk fodbold.

To mesterskaber, de hidtil eneste i klubbens historie, 1 pokaltitel og en en enkelt triumf i UEFA Cup’en, var udbyttet for klubben i “Maradona-tiden”.

Helt sådan ser det ikke ud i dag. Tiden efter Maradona var svær og kulminerede med nedrykning til Serie B i 1998, da man kun så spillere i en Napoli trøje juble over en sejr, tre gange i løbet af en sæson.

To sæsoner tog det før man var tilbage i det fine selskab, men kun for en enkelt sæson, før man dykkede endnu længere nede i rækkerne og bl.a. var nede og vende i Serie C1.

Til sæsonen 2007-08 var de dog tilbage i Serie A, hvor man har etableret sig siden og i 2012-2013 opnåede man det bedste resultat i mange år, med en 2. plads efter Juventus.

Legender i en Napoli trøje

Maradona er uden tvivl det største navn der nogensinde har trukket en Napoli trøje over hovedet, men mange andre store navne, har haft samme ære.

Bl.a. har klubben fostret den eneste forsvarsspiller, der er blevet kåret som Verdens Bedste Spiller af FIFA, i mere end 20 år, nemlig Fabio Cannavaro. Fabio og brormand Paolo, er begge “børn” af Napolis ungdomsakademi, og hvor Fabio kun fik 3 sæsoner i den lyseblå Napoli trøje, fik Paolo i alt 8 sæsoner.

Fabio blev mest kendt for sin tid i storklubberne Inter, Juventus og ikke mindst Real Madrids trøje, mens Paolo nåede tre sæsoner i Parma, inden karrieren sluttede af hjemme i Napoli.

Andre store stjerner som Dino Zoff, Gianfranco Zola og Ciro Ferrara har også haft æren at bære en Napoli trøje. Og kigger vi i den nuværende trup, finder man f.eks. Marek Hamsik, der pt. står noteret for 396 kampe for klubben, som nr. 3 på listen over flest kampe i SSC Napoli.