Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

Ser man en Newcastle trøje, kommer man med det samme til at tænke på lidt det samme, som når man ser en Tottenham trøje: En klub fyldt med traditioner. Et stadion fyldt med fantastisk stemning. Og en klub fyldt med ambitioner, men som har utroligt svært ved at leve op til de høje forventninger fra omverden.

På en måde forstår man godt forventningerne. I starten af det 19. århundrede, var klubben en dominerende faktor i engelsk fodbold, da man vandt ligaen tre gange (04/05, 06/07 og 08/09), samt en enkelt FA Cup triumf i 1910.

Efterfølgende er det dog ikke blevet til alverden af triumfer, selvom mesterskabet i 1926/27 og fem triumfer i FA Cup’en (1924, 1930, 1951, 1952 og 1955), bestemt ikke er noget man sådan lige ignorerer.

Siden den seneste triumf, har der dog ikke været anledning til at se spillere iklædt en Newcastle trøje, bestige det øverste trin på skamlen i nogen turnering, hvilket klubbens fans naturligt nok ikke er så glade for.

Danskere i en Newcastle trøje

Fem danskere har i gennem tiden, optrådt i en Newcastle trøje, siden Preben Arentoft var den første fra 1969 – 1971, hvor det blev til 50 kampe og 2 mål.

Siden har Frank Pingel, Bjørn Kristensen, Jon Dahl Tomasson og Peter Løvenkrands, alle betrådt græsset på St. James Park, med Bjørn Kristensen og Løvenkrands som de to mest succesfulde, med hhv. 78 og 75 kampe.

Frank Pingel og Jon Dahl, nåede begge kun én sæson i det nordengelske. Daily Mail kårede sågar Jon Dahl til nr. 40 på listen over de dårligste angribere nogensinde i Premier League.

Jon Dahl tog dog siden revanche, og fik siden stor succes i først og fremmest Feyenoord, der tjente ham som adgang til 3 sæsoner hos storklubben AC Milan. Køge-drengen tog derefter et par sæsoner i først Stuttgart og i den gule Villarreal trøje, inden karrieren slutte i Feyenoord.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 0.0/5 (0 stemmer afgivet)

Skriv en kommentar