Nike Mercurial fodboldstøvler

Er du på udkig efter en fodboldstøvle, der giver dig optimale betingelser for masser af fart, er Nike Mercurial det rigtige sted lede.

Nikes måske mest legendarisk støvle, tilbyder nemlig lige præcis det: En fodboldstøvle skabt til fart. Og masser af den.

Modsat Nike Phantom siloen, så er Mercurial siloen udmærket ved sit fokus på den vertikale fart, altså løb i en lige linje fremad.

Er du spilleren der efterlader modstanderen halsende bag dig, vil du finde Nike Mercurial din perfekte ”partner in crime”.

Kort sagt er der fire egenskaber, der er kendetegnende ved en Nike Mercurial fodboldstøvle:

  • Støvlen skal føles naturlig at have på
  • Den skal veje mindst muligt
  • Spilleren skal føle, at spilleren har 100% kontrol over bolden, trods den høje fart
  • Optimalt greb i banen, så man kan accelerere bedst muligt

Nike Mercurial er opdelt i hvad der bedst kan beskrive som to ”under-siloer”, i form af Nike Mercurial Vapor og Nike Mercurial Superfly.

Forskellene på de to undersiloer, er dog til at overse. Hvor Mercurial Superfly kun findes med Dynamic Fit Collar, findes Mercurial Vapor kun uden.

Så hvis du ellers er fan af Nike Mercurial, er det primære valg derudover, et spørgsmål om at vil have en fodboldstøvle med sok, eller uden.

Nike Mercurial Superfly

Superfly er nok den af de to siloer, de fleste kender til. Og årsagen er formentlig: Cristiano Ronaldo.

For Nike Mercurial Superfly er portugiserens foretrukne støvle, og har været det siden 2009, hvor støvlen første gang kom på markedet.

Superfly var også topmodellen, i den gamle måde Nike opbyggede deres siloer på.

Hvor Superfly i dag er sin egen silo, med prisklasserne Elite, Pro, Academy og Club, var Mercurial en selvstændig silo, med prisklasserne Superfly, Vapor, Veloce og Victory.

Det afspejler sig også i prisen, da en Superfly er en dyrere støvle end Vapor – på trods af de næsten identiske støvler.

Spillere der benytter Mercurial Superfly

Ud over CR7, Cristinao Ronaldo, er Nike Mercurial Superfly 7, populær hos mange af de største stjerner.

Kylian Mbappé, Marcus Rashford, Pierre-Emmerick Aubameyang er blot nogle, mens supertalenterne Alphonso Davies og Youssoufa Moukoko, også betræder verdens store baner, med en Mercurial Superfly på hver fod.

Lidt pudsigt, er Romelu Lukaku også en af dem der foretrækker en Nike Mercurial Superfly. Det passer måske ikke helt 100% med det Nike oprindeligt har tænkt med Mercurial støvlen, men det er også bare et godt bevis på, at det først og fremmest handler om at finde en støvle der passer til dig.

Se alle Nike Mercurial Superfly modeller.

Nike Mercurial Vapor

Vapor var den første model Nike præsenterede, da Mercurial siloen blev født i 1998, med Il Fenómeno, Den Rigtige Ronaldo, CR9 eller hvad han er blevet kaldt i tidens løb, som frontfiguren.

Derfor er vi nu også ved 15. generation af Mercurial Vapor, mens Mercurial Superfly kun er ved 9. generation.

Nike Mercurial Vapor er en smule billigere end Superfly’en, og så får man ikke Dynamic Fit Collar med i købet.

Hvilket omvendt nok er derfor nogle foretrækker Vapor frem for Superfly.

Se alle Nike Mercurial Vapor modeller.

Spillere der benytter Mercurial Vapor

Selvom Vapor’en ikke er den mest populære blandt topspillerne, er det alligevel ikke svært at finde nogle, der benytter den. Anthony Martial, Bruno Fernandes og Zlatan Ibrahimovic, samt kæmpetalenterne Ansu Fati og Erling Haaland, er bare nogle af dem, der benytter Mercurial Vapor.