Randers FC hjemmebanetrøje 2015/16

Køb lige nu, til kun (AFP: Error loading price from price table) kr. »

Et hurtigt kig afslører måske ikke så meget, men der skal ikke ses meget efter, før man kan se at man i Randers FC, har gjort brug af en meget mørk blå, som kontrastfarve og derudover har ladet den lyseblå være lidt lysere i nuancen.

Den mørkeblå er naturligvis taget fra klubbens logo, og jeg synes faktisk den passer rigtig fint sammen med den lyseblå, som er brugt både i siderne og som en del af kraven. Man har brugt syninger forskellige steder på trøjen, til at skabe lidt liv i og til at give et mindre flad udseende. Det kan man jo synes om eller lade være, men under alle omstændigheder synes jeg i hvert fald, at det gør den lidt mindre kedelig.

Siden 1. januar 2013, har det været amerikanske Warrior Sports, der har stået for leveringen af trøje og udstyr til Randers FC. Man tog over fra danske H2O, der havde været leverandør i 3 år, og dermed faktisk overtog man også aftalen et år før den oprindelige aftale med H2O udløb.

Warrior Sports er ikke relativt ungt firma (stiftet 1992), men med vanlig amerikansk entusiasme, har man allerede sikret sig aftaler med bl.a. Sevilla og ikke mindst Liverpool.

Randers FC udebanetrøje 2015/16

Køb lige nu, til kun (AFP: Error loading price from price table) kr. »

Det her med at designe en udebanetrøje, starter rigtig ofte med valget af farve. For når den primære funktion er at skille sig ud, og fungere som alternativ til hjemmebanetrøjen, så er det lettest at kaste sig over farven. Og i Randers har man da også valgt den lette løsning – man behøver jo ikke altid gøre det sværere end det er.

De meget mørke farver, sort og mørkeblå, er et virkeligt godt alternativ til den lyseblå, og med den lille lækre detalje, med de horisontale ringe (“hoops” på engelsk), giver trøjen et lækkert spil, så bliver det bare flottere.

Jeg synes det er lidt pudsigt, at vi i Superligaen har to hold hvis foretrukne farve er lyseblå. Det er ikke en farve man ser tit i fodboldverdenen, og så to af slagsen i Danmark er da lidt pudsigt. Ikke desto mindre, er der forskelle mellem SønderjyskEs trøje og den Randers FC trøje som vi ser, i denne sæson.

Legender i en Randers FC trøje

Nu er Randers FC ikke en klub med lange og stolte traditioner. Faktisk blev klubben først stiftet i 2003, som en overbygning mellem 6 klubber i det kronjysk og derfor er det måske lidt et halvdårligt forsøg, på at finde legender i en klub med kun godt 10 år på bagen.

Men vi kan tage et kig i en af “moderklubberne” nemlig Randers Freja, hvor man kan prale af, at have haft en af dansk fodbolds største landsholdskæmper i et par sæsoner, nemlig Per Røntved. Han blev den første danske spiller til at opnå 75 landskampe, før han i 1980 vendte hjem til Danmark, efter en lang karriere i udlandet hos Werder Bremen.

Tager vi et kig på Randers FC, på trods af den korte historie, så kan vi finde nogle interessante navne der har trukket i den lyseblå Randers FC trøje. Ikke mindst de to angribere Djiby Fall og Yura Movsisyan, men også Mikkel Beckmann kan siges, at have haft afgørende indflydelse på klubbens præstationer.

Specielt Movsisyan må siges, både at have været afgørende for kronjyderne, men samtidig også formå at skabe sig et endnu større navn efter sin tid i Randers FC trøjen. Mikkel Beckmann har formået til dels det samme, mens Djiby Fall har haft mere end svært ved at gøre sig gældende de steder, han har spillet efterfølgende og nu er vendt tilbage til klubben hvor det hele startede, for at sparke karrieren i gang igen.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 5.0/5 (1 stemmer afgivet)
Randers FC fodboldtrøjer, 5.0 ud af 5 baseret på 1 stemme

Skriv en kommentar