Werder Bremen fodboldtrøjer

Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

[clear]

De senere år, har Werder Bremen været inde i en for dem, mindre god periode. Slutplaceringer omkring midten, eller i den nederste halvdel af Bundesligaen, er ikke sædvane i Bremen.

4 mesterskaber, 6 pokaltitler og 1 sejr i Pokalvindernes Europa Cup, samt andre mindre trofæer, fortæller historien om en klub, der ikke når Bayern Münchens niveau, men som bestemt ikke er en anonym og grå mus i tysk fodbold.

Efter nogle sløje sæsoner, og afgangen af trænerlegenden Thomas Schaaf, forsøger spillerne i den grøn/hvide Werder Bremen trøje, at genfinde den status klubben havde for bare 5 sæsoner siden.

Danskere i en Werder Bremen trøje

For at finde tilbage til fordums status, forsøger man naturligvis at finde de spillere man håber, kan være med til at bygge et nyt storhold op.

Her er en dansker kraftigt involveret, da man i januar 2015 hentede forsvarstalentet Jannik Vestergaard fra Hoffenheim. Dermed blev Vestergaard den 7. dansker til at iklæde sig en Werder Bremen trøje, hvis ikke man tæller Mohamed Zidan med i det regnstykke, selvom han har dansk statsborgerskab.

Foruden Vestergaard, der i øvrigt også er halvt tysk, tæller listen over danskere følgende spillere:

  • John Danielsen (1965-1970)
  • Ole Bjørnmose (1967-1971)
  • Per Røntved (1972-1979)
  • Daniel Jensen (2004-2011 )
  • Leon Andreasen (2005-2008) (er pt. at finde i Hannover 96s trøje, hvor han har fået mere end 70 kampe, på trods af utallige skader)
  • Kasper Jensen (2005-07)

Pånær Kasper Jensen, der primært spillede for reserveholdet, har alle danskere haft et succesfuldt ophold i Werder Bremen.

Leon Andreasen  har altid døjet en del med skader, og tiden i Bremen var ingen forskel, men når han var fit, var en fast mand i startopstillingen og trak trods alt med regelmæssighed, den grønne og hvide Werder Bremen trøje.