Retro fodboldtrøjer

Er du én af dem som savner de tider, hvor en målmand måtte gribe bolden med hænderne på en tilbageaflevering fra en medspiller eller da spillernes hår var længere end deres shorts? Vi kan desværre ikke give dig en tidsmaskine så du kan opleve det hele igen. Til gengæld kan vi give dig et bud på nogle retro fodboldtrøjer, så du kan komme lidt tilbage i tiden – og måske tilbringe den næste TV-kamp i en fed retro-trøje?

Til denne artikel har vi valgt kun at vise trøjer fra landshold. Trøjerne er opdelt efter årstal.
Hvis du har flere forslag til, hvilke trøjer vi skal skrive om er du velkommen til at skrive det i en kommentar. Så kan det være vi laver endnu et indlæg med retro fodboldtrøjer.

Udvalgte retrotrøjer

Vi har været en tur rundt på det store internet og kigget i butikkernes gemmer, og fundet 7 fede og interessante fodboldtrøjer fra “the good old days”.

Brasilien retrotrøje, 1960’erne

Brasilien retrotrøje
Den solskinsgule trøje med den markante sorte skrift, stammer fra 1960’erne og Peles storhedstid. Størstedelen af de 77 mål, som Pele scorede for Brasiliens landhold blev scoret i den sådan trøje. Udover at være en, bogstavelig talt, scoretrøje, så er det også denne trøje at holdet spillede i da de indtog verdens fodboldscene. De vandt VM i 1958 og gentage denne bedrift igen i ved VM i 1962.

DDR retrotrøje, 1970

Retro foldboldtrøje, DDRÉn af de lande, som ikke længere eksistere er DDR i Tyskland. Da landet var til havde de deres eget foldboldhold og selvfølgelig også en fodboldtrøje.

Holdets succes skete i starten af 1970’erne, hvor holdet blev udtaget til VM-deltagelse og vandt bronze ved OL i München – alt sammen i denne, eller en lignende, blå trøje.

Denne model er langærmet, men findes også i en kortærmet model og i en sweatshirt.

Trøjen har lange ærmer og er lavet af 100 % bomuld.

Barcelona retro udebanetrøje, 74/74

Retro foldboldtrøje, BarcelonaStarter vi i den farverige ende med en retro fodboldtrøje, er denne langærmede model fra Barcelona et bud. Holdet havde trøjen på i 74/75-sæsonen og de sluttede La Liga, som de bedste målscorere. Desværre var det ikke nok til at holdet blev vindere af La Liga – til gengæld var de iøjnefaldende, da de scorede de mange mål.

I dag er Barcelona et populært hold og de er, blandt andet, kendt for at have nogle spændende og anderledes udebanetrøjer – som denne trøje også er et bevis på.

Trøjen er lavet af 100 % bomuld.

AS Roma spillertrøje, 1980

Retro foldboldtrøje, AC Roma
Til denne trøje er der valgt mere afdæmpede farver, end trøjen hos Barcelona. Den bordeaux- og karrygule farve går igen i holdets logo og der skabes en sammenhæng mellem trøje og hold.

Trøjen blev båret i 1980, da holder havde vundet Coppa Italia. Herefter fløj hele holdet til USA, hvor de var oppe imod Manchester City, Vancover Whitecaps og New York Cosmos.

Trøjen er lavet i 50 % bomuld og 50 %polyester.

Cameroon VM-trøje, 1982

Cameroon, retrotrøje
De afrianske lande var i 80’erne ikke kendt for at byde ind med de store resultater ved VM. Ved VM i 1982 markerede Cameroon sig imidlertid for første gang, i denne grønne trøje, da de kun var ét enkelt mål fra den indledende runde.

På den måde har holdet formentlig sat gang i den udvikling, hvor de 8 år senere gik hele vejen til kvartfinalen.

Den danske landsholdstrøje, EM 1984

Dansk retrotrøje
For første gang nogensinde, var Danmark med ved en slutrunde. Frankrig 1984 vil både stå som starten på Dynamitdrengenes indtog og som første gange, hvor Spanien stod i vejen for dansk succes.

På mange måder en meget klassisk Hummeltrøje, som især for dem der var født dengang, og kunne følge med, står som en ikonisk og legendarisk trøje.

Italien retro trøje, 1990

Italien retrotrøje 1990
Denne blå trøjen fra Italien er interessant, fordi det italienske hold bar den under VM i 1990 – året, hvor de selv var værter for fodboldturneringen. Holdet nåede til semifinalerne, men blev slået af Argentina efter forlænget spilletid.

Store stjerner som Roberto Baggio, Gianluigi Lentini og VM topscorer Salvatore Schillachi bar trøjen under slutrunden.

Du kan få blå shorts til, som matcher trøjen perfekt.

Vil du have flere retro fodboldtrøjer?

Hvis ovenstående samling ikke er nok til at tilfredsstille din retrotørst, så kan vi anbefale at du kigger videre på denne side Old Football Shirts. Her kan du finde mange gamle og spændende trøjer og være med på hipster-moden i nogle gamle klassiske fodboldtrøjer.

Vil du have mere nutidige spillertrøjer kan du besøge Unisport og MMsport.

Synes du vi har glemt en eller flere trøjer i vores liste over retro fodboldtrøjer? Har du en ide til en ny trøje er du velkommen til at skrive det i kommentaren. Så tager vi det måske med i et kommende indlæg.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 0.0/5 (0 stemmer afgivet)

Skriv en kommentar