Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

Det er efterhånden mere end 10 år siden, Valencia CF sidst var toppen af poppen af spansk fodbold. Dengang var det med Rafael Benitez i spidsen og legender som Canizares, Ayala, Pellegrino, Aimar, Albelda, Baraja, Kily Gonzalez og Mista i hver deres hvide Valencia trøje på banen, der dominerede både spansk og europæisk fodbold.

I dag er virkeligheden en lidt anden. I klassisk Valencia stil, hvor man med mellemrum stikker hovedet frem og hiver et par mesterskaber i land, men ellers mest er en del af sub-toppen, og nogle gange midterfeltet, har man over de sidste 10 års tid, måtte nøjes med at kæmpe om at være bedst af næste.

Helt sløjt var det i 2013-14 sæsonen, hvor man sluttede som nr. 8 og derfor ikke kvalificerede sig til en europæisk turnering, for første gang i 9 sæsoner.

I 2014, kom forretningsmanden Peter Lim fra Singapore så til klubben, hvilket har givet håb om, at klubben kan blive i stand til, at byde Barcelona, Real Madrid og til dels Atletico Madrid bedre op til dans.

Danskere i en Valencia trøje

Det er ikke mange danskere, der gennem tiden har trukket en hvid Valencia trøje over hovedet. To spillere er det blevet til, siden 1981 hvor den første skrev kontrakt med Valencia CF.

Den første var landholdslegenden Frank Arnesen, der kom til klubben i ’81, efter seks sæsoner hos Ajax Amsterdam. Det var dog ikke nogen bragende succes for Arnesen i det sydøstlige Spanien, men 32 kampe og 15 mål blev det nu alligevel til, over de to sæsoner han var i klubben, inden han forsatte karrieren i Anderlecht.

Den næste, og sidste, i rækken, var stortalentet Danilo Arrieta, der kom til klubben som 15-årig i 2002. Efter 2 sæsoner, opgav Arrieta dog drømmen om succes i en Valencia trøje. 9 kampe nåede dansk/chileneren at få for Valencia, inden han tog turen hjem til AGF, hvor han kom fra til det spanske.

Siden er det blevet til en del sæsoner i forskellige danske klubber, bl.a. tre sæsoner i den grønne Viborg FF trøje, fra 2012-15.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 0.0/5 (0 stemmer afgivet)