VMs bedste målmandshandsker

Endnu engang, har vi set utrolige målmandspræstationer ved et VM. Også af den overraskende slags, vi ikke havde set komme.

FIFA har gennem hele VM, givet samtlige spillere, inkl. målmænd, karakterer fra kamp til kamp via deres Castrol Index.

Jeg har samlet op på de 10 bedste keepere og fundet ud af, hvilke handsker de bruger, samt kigget på Top 3 og deres præstationer.

VMs 10 bedste målmænd – oversigt

Adidas dominerer med 5 keepere der alle benytter Adidas Predator Zones. Nike sidder på to forskellige keepere, med hver sin model og så ser vi to Uhlsport keepere og en enkelt Sells målmand.

Dermed manifesterer Adidas i hvert fald deres position, som førende på målmandshandsker. Det er måske ikke så dominerende som vi ser her, men uanset hvad, så

#MålmandHandsker
1Manuel NeuerAdidas Predator Pro - find dem her
2Keylor NavasAdidas Predator Pro - find dem her
3Jasper CillessenAdidas Predator Pro - find dem her
4Sergio RomeroSR1
5Thibaut CourtoisNike Vapor Grip - find dem her
6Claudio BravoAdidas Predator Pro - find dem her
7Hugo LlorisUhlsport AeroRed - find dem her
8David OspinaAdidas Predator Pro - find dem her
9Vincent EnyeamaUhlsport - find dem her
10Guillermo OchoaNike Vapor Grip - find dem her

Sådan præsterede VMs 3 bedste målmænd

Ikke overraskende, blev Manuel Neuer kåret til VMs bedste keeper. Allerede før turneringen, havde han vist sit niveau for Bayern München over flere sæsoner.

Derimod kan vi vidst godt kalde det en overraskelse at se, en målmand fra Costa Rica i toppen. Det er ikke just fra den slags lande, vi er vant til at se store keepere, men Keylor Navas var ganske enkelt fremragende i samtlige kampe.

Som VMs 3. bedste keeper, har hollandske Jasper Cillessen sneget sig ind. En forholdsvist lavt profileret keeper, men han har vist en enorm stabilitet, og med 3 clean sheets i de afgørende kampe, er 3. pladsen fuldt fortjent.

Manuel Neuer

Manuel Neuer - Tyskland og Bayern MünchenFør turneringen, af mange anset som verdens bedste keeper og turneringen har på mange måder bare understreget den status.

Nr. 2 på listen over målmand med flest redninger, fortæller både en historie om, at det tysk forsvar, ikke har været umuligt at bryde igennem, men også om en keeper, forsvaret kan stole på.

Ikke alene, er han stærk på stregen, i luften og en-mod-en, han har også god spilforståelse, hvilket man bl.a. så mod Algeriet, hvor han gentagne gange, “snød” modstanderne for chancer, med opmærksomt spil udenfor feltet.

Tilføjer man solide evner med fødderne, har man en komplet keeper, der begår minimalt med fejl, og kan redde sit hold når det er nødvendigt.

Keylor Navas

Keylor Navas - Costa Rica og LevanteHvem havde egentlig hørt, om målmanden fra Costa Rica før VM? En god sæson i spanske Levante, var nok gået en del fodboldelskeres næse forbi i hvert fald.

Ikke desto mindre, har hun ved VM vist, hvilket potentiale der ligger hos den 27-årige keeper, der mange år fremover, kan blive en profil i international fodbold.

Han er en klassisk latin- og sydamerikansk keeper, der er stærk på stregen og en-mod-en, men mangler lidt i højden for, for alvor at begå sig i luftrummet.

Har været en af hovedårsagerne til Costa Ricas sensationelle VM succes, og gentagne gange reddet sit land mod de store hold.

Jasper Cillessen

Jasper Cillessen - Holland og AjaxNogle gange, så kommer spillere som en overraskelse, fordi de kommer fra mindre lande, og spiller godt ved et VM.

Andre gange, så er der spillere som Cillessen, der af den ene eller anden grund, måske primært pga. personligheden, lister sig ind på både klub- og landshold.

Sådan kan man godt karakterisere Jasper Cillessen. Både hos Ajax og for Holland, har han sneget sig ind som 1. valg, med solidt målmandsspil.

Han er ikke en sprællemand, men en mere klassisk hollandsk keeper, der er stærk med fødderne og så ellers forsøger at gøre sit job, stille og roligt.

Efterhånden som turneringen er skredet frem, har Cillessen vist sit værd for Holland.

Forsvaret har stået stærkt, og når det endelig er lykkedes modstanderne at komme forbi, har Cillessen for det meste taget sig af det. Det vidner 4 clean sheets også om.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 4.0/5 (2 stemmer afgivet)
VMs bedste målmandshandsker, 4.0 ud af 5 baseret på 2 stemmer

Skriv en kommentar