Watford fodboldtrøjer

Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

[clear]

Endnu en Londonklub i Premier League, så vi nu er oppe på 5 klubber og dermed skabt grundlaget for en masse interessante lokalopgør.

Watford er uden tvivl blandt de mindste klubber i Premier League, både blandt Londonklubberne, men også blandt alle klubber og må dermed påtage sig en af “favoritrollerne” i nedrykningskampen.

Man så for første gang, den gule og sorte Watford trøje i den bedste engelske række, i sæsonen 1982-83. Indtil da, levede man et liv i de lavere rækker og selvom det at spille i den bedste række gør meget godt for klubberne, er det ikke sådan, at der har været en revolution efter den første sæson i den bedste række.

Klubben er en rigtig elevatorklub, der primært befinder sig på næstbedste niveau, med enkelte “afstikkere” til Premier League (og en enkelt til den tredjebedste række).

Det absolutte højdepunkt i Watfords historie, er 2. pladsen efter Liverpool i sæsonen 1982-83, hvor Watford legenden Luther Blissett, blev topscorer i den bedste række, hvilket kastede en kontrakt med AC Milan af sig. Sæsonen efter, da Blissett var væk, kom man i FA Cup finalen, men endte igen som nr. 2.

Luther Blissett er i øvrigt den spiller i historien, der både har scoret flest mål i, og spillet flest kampe i en Watford trøje.

Han nåede i øvrigt også, at få et par sæsoner i en Bournemouth trøje, inden karrieren sluttede med 4-5 sæsoner i en række mindre klubber.

Danskere i en Watford trøje

Til dags dato, har ingen danskere haft den ære, at trække en Watford trøje over hovedet. Måske det kommer en dag, men pt. ser det mere ud til, at man med det nuværende ejerskab, er mere interesserede i italienske spillere.

Klubben ejes af Giampaolo Pozzo, der også ejer både Udinese og Granada, hvorfor der har foregået en del bytteri af spillere mellem klubberne, over de seneste sæsoner.