Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

West Bromwich Albion, er den tredje af de store klubber fra Birmingham, foruden Aston Villa og Birmingham FC. Hvor Villa er storebroderen, historisk set målt på trofæer, er WBA den mellemste bror, der har hevet et enkelt mesterskab i land i 1919-20, samt hele 5 FA Cup triumfer og en enkelt triumf i Liga Cup’en.

Dermed er der også en hvis respekt omkring den blå/hvide stribede West Bromwich Albion trøje, selvom holdet og klubben i dag, mere kæmper for at undgå nedrykning, end for at opnå mere sølvtøj.

WBA har nu befundet sig 5 sæsoner i Premier League og tager hul på den 6. i øjeblikket. Bedste placering i den periode, er en 8. plads i 2012-13 sæsonen, hvor man bl.a. havde kæmpetalentet Romelu Lukaku på lån med stor succes og 17 mål til følge.

Op til denne sæson, slog Birmingham-klubben sin transferrekord, da man hentede José Solomón Rondón, der nåede 1,5 sæson i Zenit St. Petersburgs trøje, med fornuftig succes, som han nu skal forsøge at viderebringe til det engelske.

Danskere i en West Bromwich Albion trøje

To danskere har optrådt i den stribede WBA trøje, i tidens løb.

Thomas Gaardsøe spillede mellem 2003 og 2006 i klubben med en hvis succes. 81 kampe og scorede 4 mål blev det til for forsvarsspilleren, inden han vendte hjem til først AaB og siden sluttede karrieren af med to sæsoner i Esbjergs trøje.

I 2004 kom Martin Albrechtsen også til klubben og dannede dansk makkerpar med Gaardsøe i to sæsoner, inden han forlod klubben. Albrechtsen blev i klubben til 2008, op fik 118 kampe i West Bromwich trøjen og scorede 4. Derpå forsatte han en enkelt sæson i Derby, inden turen gik hjem til Danmark.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 0.0/5 (0 stemmer afgivet)

Skriv en kommentar