Argentinas VM fodboldtrøje

Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

To VM titler og to sølvmedaljer, er det blevet til for verdens 8. største land. I 1986 med en vis Maradona som absolut hovedfigur – i år er der så endnu en lille troldmand, i skikkelse af Lionel Messi, som Argentina sætter sin lid til.

Udvalg af Argentina trøjer

Argentinas VM trøje

Argentina VM hjemmebanetrøje
Argentina VM hjemmebanetrøje – udlånt af UniSport.dk

Præcis som Portugals VM trøje, har Argentina tradition for at holde sig til sit flags farver, når der kommer til deres landsholdstrøje i hjemmebaneudgaven. Hvad der startede ud som en helt hvid trøje, har siden 1911 været en hvid og lyseblå stribet trøje.

Trøjen er produceret af Adidas, ligesom Tysklands VM trøje, i tyskernes ClimaCool materiale – et meget let polyester materiale.

Farver og design

De blå og hvide striber, har som nævnt været det faste holdepunkt i designet af den argentinske landsholdstrøje, siden 1911. Modsat Portugal, der leger lidt med designet på deres trøje, så er argentinerne altså mere konservative.

Det er dog ikke bare blå og hvide striber, der er også leget lidt med nogle effekter. De blå striber er mørkest for oven og lysest for neden, der er sorte kanter på ærmer og krave samt sorte Adidas striber på ærmerne, og så har man lagt nogle tynde skrå striber på tværs på maven.

Du kan få alle Argentinas VM trøjer, til både børn og voksne, hos UniSport.dk →

Argentina VM udebanetrøje
Argentina VM udebanetrøje – udlånt af UniSport.dk

En rigtig flot designet trøje, der oven i købet har en stribe på hver side af maven i guld, for lige at toppe designet af med en lækker detalje.

Tager vi et kig på Argentinas udebanetrøje, så har man meget naturligt, fundet et meget mørkt alternativ. Det er stadig den blå der bruges, men nu i horisontale, brede stribe, i mørk og meget mørk nuance. Helt mørk for oven, knap så mørk for neden.

Det er ganske klassisk for sydamerikanerne, at man vælge den løsning omkring udebanetrøjen. Kun en gang, i 1959, valgte man at gå i en helt anden retning, nemlig med en helt gul udebanetrøje.

Argentinske VM legender

Argentinas VM historie er ganske blandet. Fra man var med ved det allerførste VM i 1930 hvor man fik sølv, til de to titler og yderligere en sølvmedalje indenfor en periode på 12 år (1978 – 1990), og så til skuffelser så som endestation i gruppespillet i 2002, og i 1/8 finalerne i 1994.

Det er klart, at vi finder de fleste legender i de 12 år, hvor man var med til at dominere VM mellem 1978 og 1990, med undtagelse af 1982 i Spanien.

Kempes og 2 x troldmænd

Mario Kempes var det største navn, i hvert fald den største spiller, ved VM 1978 da Argentina på hjemlig grund, hev trofæet hjem efter finalesejr over Holland. Kempes blev både turneringens topscorer med 6 mål, og nok så vigtigt, så scorede han to mål i finalen, bl.a. 2-1 målet i den forlængede spilletid, inden Bertoni lukkede og slukkede til 3-1 til allersidst.

Når vi snakker argentinske VM legender, ja legender i det hele taget, må vi nævne Diego Armando Maradona. Nærmest på egen hånd (okay, delvist Guds hånd), hev han det andet VM trofæ hjem til Argentina i 1986, da han tryllebandt tilskuere og TV seere, bl.a. med sit fabelagtige mål mod England i kvartfinalen. VM topscorer blev han ikke, den snuppede Gary Lineker, men hans spil var altafgørende for Argentina, og det er den måske mest oplagte kåring af Golden Boot nogensinde ved et VM.

Sidst men ikke mindst, er vi nødt til at nævne Lionel Messi. At kalde ham en argentinsk VM legende, er måske at stramme den, det har han ikke resultaterne til at bakke op om, men han er argentiner og han er en legende allerede, sine kun 26 år til trods. Han fik sin VM debut i 2006, og scorede i sin anden kamp hvilket gjorde ham til den 6. yngste målscorer ved at VM nogensinde.

Det er blevet til to kvartfinale-exits for Messi og hans landsmænd, så der sidder garanteret en argentiner eller to og håber meget på, at de blå- og hvidstribede kan snyde ærkerivalerne i deres egen hjem og snuppe trofæet for 3. gang med Messi som den lysende stjerne.