Se de tyske verdensmestres VM trøjer

Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

3 VM titler, 4 finalepladser og fire 3. pladser manifesterer Tyskland, som en stormagt i VM historien. I de her år, blomstrer en ny tysk generation af store talenter, med navne som Götze, Müller, Neuer og Kroos i blandt og dem kan du nu dele trøje med.
Du kan få alle Tysklands VM trøjer, i en “Authentic” udgave til både børn og voksne, hos UniSport.dk →

Tysklands VM trøje

Den tyske VM trøje, er naturligvis leveret af Adidas, og modsat hvad vi har set fra f.eks. Brasilien og England, er der noget mere liv i designet. Trøjen er lavet i Adidas’ ClimaCool materiale, som er et letvægts polyester stof. Trøjen er “skåret til kroppen” om man vil, som vi ser det på mange trøjer efterhånden.

Farver og design

Tyskland VM hjemmebanetrøje
Tyskland VM hjemmebanetrøje – udlånt af UniSport.dk

På hjemmebanetrøjen, har man designet en rød vinkel i forskellige nuancer henover brystet, hvilket giver en flot kontrast til den hvide trøje og de sorte kanter på krave og ærmer, samt de klassiske Adidas striber på skuldre og ærmer.

Tyskland VM udebanetrøje
Tyskland VM udebanetrøje – udlånt af UniSport.dk

Som man ser det hos f.eks. Holland, har det altid været en farve der ikke er en del af det tyske flag, som har været grundfarven på hjemmebanetrøjen. Til gengæld bruger man farverne fra flaget (sort, rød, gul), som kontrastfarver.

Du kan få alle Tysklands VM trøjer, i en “Authentic” udgave til både børn og voksne, hos UniSport.dk →

Udebanetrøjen ligner for mig, meget mere en klubtrøje end en landsholdstrøje. Hvilket udelukkende er positivt i mine øjne. Man har valgt at udnytte muligheden for, at give udebanetrøjen et anderledes præg, med farver fra flaget, nemlig sort og rød i brede horisontale striber.

Tyske VM legender

Med 11 VM medaljer (flest af alle), hjemland for spilleren med flest VM kampe (Lothar Mathäus) og tre spillere i top 7 på alle tiders VM topscoreliste (Gerd Müller, Jurgen Klinsman og Miroslav Klose), er Tyskland uden tvivl en af VM historiens allerstørste nationer.

På den vis, er det heller ikke svært, at finde kandidater til denne sektion, om tyske VM legender – langt sværere er det at udvælge de rette.

For mig, og formentlig for mange andre, er der ingen større end Franz Beckenbauer – Der Kaiser som han bliver kaldt. Vinder af VM i 1974 som spiller og VM i 1990 som træner, og deltagelse i 3 slutrunder (1 bronze, 1 sølv og 1 guld), gør ham til den største spiller i den tyske VM historie.

Beckenbauer gjorde det dog ikke alene i 1974, her var det måske i virkeligheden Gerd Müller, der med den afgørende 2-1 scoring i finalen mod Holland, stjal overskrifterne. Samtidig har han æren af, at være den 3. mest scorende spiller i én og samme slutrunde, da han i 1970 blev VM topscorer med 10 mål. Noget der ikke siden er overgået.

Sidst men ikke mindst, så må jeg fremhæve Lothar Mathäus. 5 slutrunder, 25 kampe og 3 medaljer (2 sølv, 1 guld) gør Mathäus til den mest succesrige tyske spiller i VM regi nogensinde, og derfor er han heller ikke til at komme uden om, på denne liste over tyske VM legender. På sin vis en klon af Der Kaiser, uden dog helt at nå hans niveau, men stadig i verdenstoppen. Indbegrebet af tysk mentalitet, med hårdt arbejde og aldrig at give op.