Portugals VM fodboldtrøje

Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

Portugal er ikke en af de store hold, igennem VM historien. Netop i disse år, oplever den iberiske nation dog en opblomstring, ikke mindst takket være Cristiano Ronaldo, men også en gylden generation med bl.a. Luis Figo, Nuno Gomes og Rui Costa. I år er Portugal dog med ved VM for 4. gang i træk, men kun 6. gang i alt.

Portugals VM trøje

Portugal er et af de lande der holder sig strengt til farverne på deres flag, når det kommer til deres landsholdstrøje. Man er pt. sponsoreret af Nike, der til portugiserne, har designet en lit anderledes hjemmebanetrøje, end det f.eks. er tilfældet med England og Brasilien.

Nikes Dri-Fit materiale, såkaldte mesh-paneler på ryggen og laserudskårne områder til ventilation, giver absolut topklasse når det kommer til en ventilerende trøje.

Farver og design

Portugal VM hjemmebanetrøje
Portugal VM hjemmebanetrøje – udlånt af UniSport.dk

Som nævnt holder Portugal sig altid til de to hovedfarver på deres flad: Rød og grøn – det er der ikke ændret ved til denne slutrunde. Sådan da.

Nike har gjort det godt, med et flot design på Portugals hjemmebanetrøje, hvor man to nuancer af den røde med horisontale striber fra oven til midt på maven. Der er meget lidt grønt på trøjen, faktisk begrænser det sig til de yderste kanter på ærmerne og på kraven, samt indersiden af kraven.

Du kan få alle Portugals VM trøjer, i en “Authentic” udgave til både børn og voksne, hos UniSport.dk →

Portugal VM udebanetrøje
Portugal VM udebanetrøje – udlånt af UniSport.dk

Portugals udebanetrøje, er mere over i den stil vi ellers ser på Nike-sponsorerede trøjer til slutrunden: Helt renset for effekter, i en dækkende hvid blå kanter på ærmer og krave, og blåt Nike-logo.

Den blå farve skal man i øvrigt tilbage til 2004 for at finde på en landsholdstrøje fra Portugal, også dengang en udebanetrøje.

Portugisiske VM legender

Som nævnt i indledningen, er Portugal ikke en VM stormagt. En 3. plads i 1966 og en 4. plads i 2006 er de bedste resultater den iberiske nation kan prale med.

Kun 6 gange (2014 inklusiv) har man deltaget ved en slutrunde, hvilket egentlig må siges at være alt for lidt, for en nation der både har dobbelt så mange indbyggere som Danmark, som har en bedre liga, og i hvert fald historisk også har haft klubber med rigtig god succes i de europæiske klubturneringer.

Til trods for det, er det dog på ingen måde svært at navne store VM legender for Portugal. Vi kommer ikke uden om både Eusebio og Cristiano Ronaldo, men også Luis Figo er en VM legende for den iberiske lillebror.

Den sorte panter, rekordholder og CR7

Den største portugisiske stjerne gennem tiderne, er der nok en del der vil benævne Eusebio, eller Den Sorte Panter som man kaldte ham. Han var frontmanden bag Portugals nærmest sensationelle 3. plads ved VM 1966, da han blev topscorer med 9 mål og nærmest ene mand, sørgede for en 5-3 sejr over Nordkorea i kvartfinalen, da man var bagud 0-3 efter 22 minutter. Man tabte semifinalen til England, men fik altså bronzemedaljen med hjem, da man slog Sovjetunionen 2-1 i kampen om 3. pladsen, bl.a. på et mål fra Eusebio.

Luis Figo var en del af en gylden generation, da Portugal i 1996 for første gang i 10 år var med ved en slutrunde, EM i England. Han måtte dog vente til 2002 før han skulle med sit land til VM. Her floppede man og røg ud i gruppespillet, men 4 år senere, var han med til at sikre Portugal dets bedste resultat i 36 år, med en 4. plads ved VM i Tyskland. I kampen om 3. pladsen, blev han skiftet ind og opnåede på den måde sin 127. og sidste landskamp – rekord for Portugal.

I disse år, er der to spillere som løbende kæmper om titlen som verdens bedste spiller. Den ene kommer fra Portugal og hedder Cristiano Ronaldo. Allerede som 28 årig, må man kalde CR7 for en legende både internationalt, men ikke mindst i hans hjemland naturligvis. Selvom han dele vandende, er det han har opnået for og med sit land, historisk.

Ingen kan være tvivl om, at i disse år, er han den alt afgørende spiller for portugiserne – når det kører for Ronaldo, kører det for Portugal. Som Figo var han med til at sikre 4. pladsen i 2006, men ved 2010 floppede man og røg ud i 1/8-finalerne. Det kan ingen vidst være i tvivl om, at CR7 vil gøre hvad som helst, for at revanchere.