Arsenal fodboldtrøjer

Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

[clear]

Med undtagelse af Manchester United, er Arsenal den klub der over de seneste 25 år, der har haft mest succes i engelsk fodbold. 5 mesterskaber og et utal af 2. og 3. pladser, placerer Londonklubben som det man med rette kan kalde en mastodont i Premier League.

Utallige stjerner har båret en Arsenal fodboldtrøje gennem årene. Fra 1930’ernes alt-dominerende røde force med managerlegenden Herbert Chapman i spidsen, til den nuværende æra med Arsene Wenger på taburetten, har store stjerner gjort den røde “uniform” ære og værdighed.

Klubben kårede for et par år siden, de 50 største spillere i Arsenals historie. Man kan nok påstå, at den bærer præg af den unge generations overtag på nettet, men ingen tvivl kan der være om, at Thierry Henry, Bergkamp, Wright og andre af nutidens store stjerner, på alle måder har båret deres Arsenal trøje med værdighed.

Som nykåret Europamester, var John “Faxe” Jensen den første danske til at bære en Arsenal trøje. Fire forholdsvist succesfulde år blev det til, for midtbaneterrieren inden turne gik retur til et par sæsoner i den gule Brøndby trøje. Siden er der yderligere 3 danskere der har været at finde i Londonklubben: Sebastian Svärd, Jonas Rasmussen og Nicklas Bendtner. Med sidstnævnte som den mest succesfulde, selvom det endte med en afsked af den permanente slags sidste sommer, og nu på 2. sæson forsøge at blive fast man i Wolfsburg trøjen.