Wolfsburg fodboldtrøjer

Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.


[clear]

Der er i disse år, mange klubber der bliver overtaget af en eller anden rig milliardær og pludseligt skyder til tops. Wolfsburg er ikke sådan et tilfælde, men med en stor bilfabrikant i ryggen, som selveste Volkswagen, har man alligevel en del økonomiske midler at gøre godt med og tilknytningen til VW er enorm.

Selv byen Wolfsburg, blev bygget på baggrund af fabrikantens ønske om, at huse de arbejdere der skulle være med til at udvikle en ny type bil for Volkswagen. Det der senere blev til VW Bobbel.

Indtil starten af 1990’erne, var en Wolfsburg trøje ikke ligefrem associeret med storhed. En tilværelse i de nedre rækker, blev dog fra vendt til en fast tilværelse i Bundesligaen, da man i løbet af tre sæsoner, fra 1990-93, rykker op 2 gange på de tre sæsoner og dermed sikrer sig adgang til Bundesligaen.

Selvom klubben undervejs har været tæt på nedrykning, er man altså lykkedes med, at blive i den bedste række siden. Og som en klassisk klub, der kan have lige så gode sæsoner som dårlige, så endte man i 2008-09 sensationelt med at hjemtage det tyske mesterskab, da man med Felix Magath ved roret og Graffite som topscorer, udnyttede en svag sæson fra Bayern München og på trods af 7 nederlag undervejs, endte to point foran bayerne.

Danskere i en Wolfsburg trøje

Klubben har siden sin indtræden i Bundesligaen, faktisk haft hele 9 danskere i en Wolfsburg trøje. Siden Jann Jensen kom til klubben i 1993 efter oprykningen og fik god succes over 5 sæsoner og 133 kampe, er der alså yderligere 8 danskere der har været på kontrakt i klubben:

  • Claus Thomsen (2000-2002)
  • Michael Madsen (2001-2003)
  • Thomas Rytter (2001-2005)
  • Jesper Christiansen (2002-2003 – leje)
  • Peter Madsen (2003)
  • Rune Hansen (2005-2008)
  • Thomas Kahlenberg (2009-2013)
  • Simon Kjær (2010-2013)

Og så sidst men ikke mindst: Nicklas Bendtner. Og han er på en måde, fuldt lidt i fodsporene på de syv andre spillere i listen herover, med undtagelse af Thomas Rytter, der fik næsten 90 kampe for klubben i hans tre sæsoner. Da Lord Bendtner kom til klubben sidste år, efter senest et år i en Juventus trøje på lån fra Arsenal, måtte han pludseligt til at indstille sig på en ny måde at træne på og samtidig rendte konkurrenten med al spilletid.

Nu er den nye sæson begyndt og indledningen ser ud til, at give Bendtner lidt mere håb, med tre mål i de sidste tre kampe før Bundesliga sæsonen gik igang, så selvom sommeren startede med selvtræning, så kunne der måske vente noget mere spilletid og dermed flere mål, for Nicklas Bendtner i en Wolfsburg trøje i denne sæson.

I øvrigt skal det nævnes, at Bendtner til denne sæson, har fået yderligere en konkurrent i form af Max Kruse, der kom til efter nogle succesfulde sæsoner i Gladbach. Kruse brød igennem for alvor, mellem 2009-2012, hvor han viste evnerne som målscorer frem i St. Paulis trøje.