Fenerbahce SK har siden man i 1959, for første gang forsøgte sig med en national liga i Tyrkiet, været en del af en nærmest alt-dominerende trio af klubber, der har taget 52 af 59 mesterskaber. Kun Trabzonspor (6 gange) og Bursaspor i 2010, har evnet at bryde dominansen.

Der er sjældent langt fra succes til fiasko og fyringer i tyrkisk fodbold, og når man ikke vandt titlen i sidste sæson, må man gå endnu hårdere efter i denne – og det gør man.

Klubben har rustet gevaldigt op, med spillere som Nani, Robin van Persie og ikke mindst danske Simon Kjær, der alle trækker en Fenerbahce trøje over hovedet i denne sæson. Men de er ikke de eneste.

Stortalenter Ozan Tufan fra liga-rivalerne Bursaspor er også kommet til, mens man har forstærket midtbanen med den brasilianske centrale midtbanespiller Souza og så er angrebet blev et forstærket med endnu en brasilianer, i form af 28-årige Fernandao der er kommet til klubben, fra Atletico Paranaense.

Danskere i en Fenerbahce trøje

I år, er en af landets største profiler pt., landet i det tyrkiske, nærmere bestemt Istanbul, hvor der nu venter ham en stor oplevelse. Ikke blot skal Simon Kjær, spille i en tyrkisk storklub der kæmper med om mesterskaberne, han kommer også til at opleve den fantastiske stemning der er på Şükrü Saracoğlu Stadium, når Fenerbahce spiller hjemmekampe.

Kjær kom til klubben efter et par stærke sæsoner i Lille, efter en turbulent tid Wolfsburg, hvor han bl.a. havde en sæson på udlån i AS Romas trøje. Det store gennembrud kom også i Italien, da Kjær tog fra FC Midtjylland for at udvikle sig i den lyserøde Palermo trøje.

Andre danskere har ikke spillet i en Fenerbache trøje, men en enkelt spiller vi kender fra den danske liga, havde en rigtig god tid i Fenerbahce: Navnet er Uche Okechukwu.

Uche som han bare blev kaldt, var en del af det Brøndby-hold, der i starten af 1990'erne, var en magtfaktor i dansk fodbold og bl.a. nåede semifinalen i UEFA Cup'en i 1991. I 1993 tog han videre i karrieren og kom til Fenerbahce, hvor han gennem 9 sæsoner opnåede 191 kampe, og vandt to mesterskaber undervejs.

Uche var også med Nigeria til VM i både 1994 og 1998, hvor han var anfører i sidstnævnte. I 1996 var endda med til at fejre en kæmpe triumf med sit land, da han var med til at vinde OL guld i Atlanta efter en finalesejr over Argentina.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 0.0/5 (0 stemmer afgivet)

Skriv en kommentar