Da US Città di Palermo i 2004, sikrede sig oprykning til Serie A, var det mere end 30 år siden, klubbens sidst havde været en tur i den bedste italienske række.

Det fortæller meget godt, om klubben fra Sicilien, der trods sin status som Italiens 8. største by, aldrig har været et stabilt indslag i den bedste italienske række.

Man kan sige, at 28 sæsoner i den bedste række, må være en hvis form for stabilitet, men tilværelsen har været en blanding af elevator-hold og bundhold, gennem hele klubbens historie.

Før oprykningen i 2004, var den bedste placering en 8. plads i Serie A. Så sent som i 2013, måtte man en tur ned i Serie B, hvor man dog kun befandt sig en enkelt sæson, før man igen kunne se den lyserøde Palermo trøje, i Serie A.

Danskere i en Palermo trøje

Den første danske spiller, til at trække en Palermo trøje over hovedet, var navnkundige Helge Christian Broneè, der fra 1950-52, havde en rimelig succes med 70 kampe og 22 mål. Senere blev det til et par sæsoner i Roma og en enkelt i Juventus, inden han tog hjem til Danmark.

Herefter skulle der gå 56 år, før vi så en ny dansker i Palermo. Den unge Simon Kjær, der havde slået igennem i FC Midtjylland sæsonen før som 19-årig, tog chancen og tog til Sicilien. Man rystede nok lidt på hovedet, bl.a. pga. den flamboyante præsident Maurizio Zamperini, men Kjær viste sig som en stærk karakter og slog til med det samme.

Det gav ham stor succes over to sæsoner, hvor han var fast mand, inden han rejste videre til det tyske, hvor det var en Wolfsburg trøje der skulle over hovedet i tre sæsoner. I dag er det så Fenerbahces trøje som Kjær trækker over hovedet.

I 2014, kom så den tredje dansker til klubben i form af Simon Makienok. Her var valget om muligt endnu mere overraskende, end i Simon Kjærs tilfælde. Specielt Makienoks spillestil og spidskompetencer, lignede ikke noget der matchede det italienske særligt godt, men måske Zamperini håbede på en Luca Toni “in the making”.

Det fik han dog på ingen måde og Makienok nåede aldrig at trække den lyserøde Palermo trøje over hovedet en eneste gang i 2014-15 sæsonen. Om han nogensinde kommer til det er nok tvivlsomt.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 0.0/5 (0 stemmer afgivet)

Skriv en kommentar