Find billige fodboldstøvler – sådan gør du

Når man tager sig et kig på det kæmpe store udvalg af fodboldstøvler, finder man også hurtigt ud af, at der findes udgaver i alle prisklasser. Lige fra de helt billige fodboldstøvler til omkring typisk 300 kr., til de helt dyre der hurtigt kommer tæt på 2.000 kr.

Billige fodboldstøvler fra de populære mærker

Og at skulle lægge et beløb i den størrelse, kan være lidt for meget for spilleren der ikke har ambitioner om landshold og Superliga.

Samtidig vil man jo gerne havde de bedste fodboldstøvler man kan få, for ens fødder skal have det godt og man vil gerne ramme målet bare en gang i mellem. Og så må vi vel også indrømme, at de gerne må være lækre at se på og hvis de så oven i købet kan være i den nyeste serie så er pladen ved at være fuld. Og hvem siger nej til det?

Derfor vil jeg i denne artikel give dig tips til hvordan du kan få fodboldstøvler billigt og samtidig med bedst muligt kvalitet.

Hvorfor vælge billige fodboldstøvler?

“Får man ikke mere kvalitet når man giver lidt mere?” Jo, det gør man som regel. Man får I hvert fald mere teknologi. Firmaer som Nike og Adidas arbejder hele tiden på at gøre deres fodboldstøvler bedre og anderledes og en af måderne at gøre det på er, at udvikle nye features på støvlerne så som tre-dobbelt lag på forfoden for bedre kontrol, en chip i sålen så du kan tracke din præstationer, snørebånd i siden eller specielle affjedringssystemer i støvlen.

Og det lyder jo godt ikke? “Se, jeg har lige købt de ny Nike fodboldstøvler med special affjedring, All Conditions Control og kængurulæder” – men har du virkeligt brug for det?

Et af de første kriterier for at finde fodboldstøvler billigere er at forholde sig realistisk til sit eget niveau. Altså mængden af tid du bruger på at spille fodbold og hvilket niveau du spiller på. To ugentlige træninger og én kamp i serie 4 retfærdiggør måske de dyreste Adidas fodboldstøvler, hvis vi kigger rent økonomisk på det.

For uanset om du køber de dyre eller de billige støvler, er det op til din vedligeholdelse hvor længe de holder. Så er du typen der ikke er god til at vedligehold dine fodboldstøvler, har vi endnu et argument for ikke at tømme pungen for at få de nyeste og dyreste Nikes med hjem. Og her kan vi så elegant gå videre til næste punkt på listen:

Vedligeholdelse

Fodboldstøvler bliver ikke i sig selv billigere af, at du er god til at vedligeholde dem. Men i stedet for at skulle købe nye støvler hvert år, og dermed også slippe for at skulle tilspille nye fodboldstøvler hvert år med deraf følgende ømme fødder og øget risiko for skader, kan du måske nøjes med at købe nye støvler hvert andet, eller måske hvert tredje år. Og så er prisen pludseligt sænket med 50% eller 66% – og det er da meget fedt.

Du kan læse meget mere om hvordan du plejer dine fodboldstøvler i den store guide her.

Hvor finder jeg billige fodboldstøvler?

Det findes der jo ikke noget entydigt svar på, andet end: Overalt. Nettet bugner efterhånden med utallige shops der sælge fodboldstøvler, så der er gode muligheder for at gå grundigt til værks og finde den bedste pris. Generelt må man dog sige, at prisen er ret ens på tværs af diverse shops.

Det er sjældent du finder en grundpris der er markant anderledes, men du kan jo være heldig at komme forbi et udsalg af den ene eller anden art. Her kan sammenligningssider som f.eks. PriceRunner være en god mulighed for hurtigt at sammenligne priser fra mange shops på én gang.

Du kan også gå ud i de fysiske butikker, hvad enten det er Stadium, Intersport, Sportmaster eller hvad de nu hedder. Her vil du dog typisk møde enten de samme priser, eller højere priser. Helt som med andre varer – igen med mindre de er på tilbud. Et argument for at gå i butikkerne kan være den ekstra service, men det har jo ikke så meget med prisen at gøre.

Kan det blive for billigt?

Det korte svar er: Naturligvis kan det det. Men har du afstemt dit køb i forhold til dit niveau, jf. første punkt, er risikoen for at du har været for nærig mindsket betragteligt. Og der er jo heller ingen garanti for, at de dyre støvler holder længere eller er mere behagelige at spille i vel? Og hvad nu hvis du finder ud af at lysten forsvinder, eller tiden gør det og du har brugt 1.800 kr. på et par støvler du aldrig kommer til at bruge igen? Så ville det nu have været rart at have købt et par billige fodboldstøvler ikke?

Så ja det kan naturligvis blive for billigt, men det kan meget hurtigere blive for dyrt – og det er jo det vi gerne vil undgå ikke? Ellers læste du vil ikke denne artikel 🙂

Brugte fodboldstøvler

Endelig har du muligheden for at gå på brugtmarkedet. Der findes mange sider hvor du kan købe brugt, lige fra DBA til Gul&Gratis og TrendSales til grupper på Facebook hvor der findes en del grupper hvor man kan købe, bytte og sælge tøj og sko. Man skal naturligvis være lidt forsigtig med brugte fodboldstøvler, det kan ikke skade at være lidt ekstra omhyggelig med at kigge støvlerne efter. Selve egenskaberne ved støvlerne kan man jo tjekke på nettet, men hvor slidte de er skal man jo se ved selvsyn. Til gengæld kan man være heldig at finde et par billige fodboldstøvler der kan holde et par sæsoner, eller som kan holde bare en enkelt sæson hvis man er nystarter f.eks.

Har du haft succes med at finde billige fodboldstøvler på nettet eller i butikker forskellige steder i landet, eller har du oven i købet haft held med at købe brugte fodboldstøvler, må du meget gerne komme med en kommentar og hjælpe andre til at få fodboldstøvler billigt