Nike fodboldstøvler

Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

Nike fodboldstøvler er sammen med støvler fra Adidas de dominerende på markedet for fodboldstøvler over de sidste mange år. Det amerikanske mærke har sammen med deres tyske konkurrenter været førende indenfor udviklingen af fodboldstøvler, både hvad angår selve støvlens “funktionalitet” og ikke mindst design. Med Nike som den førende og mest expressive hvad angår designs.

I december 2013 udgav Nike den såkaldte  “Nike White Reflective Pack”, hvor man fulgte op på udgivelser fra både Lotto og Adidas med et design af hvide støvler med reflekser – som navnet siger. Og igen i december sidste år kom der endnu en hvid stribe af støvler, den såkaldte “Shine Through Collection”. På alle møder viser Nike dermed, at de tør blive ved med at tænke anderledes.

Nike fodboldstøvler – de fire siloer

Nike arbejder med fire kollektioner, eller “siloer” om man vil, af fodboldstøvler:

Hver af de fire retninger har deres styrker og har til formål at være velegnede til specifikke positioner på banen.

Og som det er med de store spillere på markedet, inkl. Puma for den sags skyld, så bruger Nike naturligvis også nogle af de største spillere i verden til at markedsføre deres støvler. Ikke mindst Cristiano Ronaldo der naturligvis har sin helt egen kollektion, nemlig CR7. Den er dog ikke at betragte som sin egen kollektion i den forstand, men er kun en Mercurial “i forklædning”, altså i et andet design.

Jeg vil forsøge at give et overblik over de fire forskellige kollektioner, så du har lidt at gå efter, når du skal ud og finde dine næste Nike-fodboldstøvler. Og selvom Nike har forsøgt at lave støvler, der passer din position på banen, må du ikke være fastlåst, men skal stadig overveje ting som pasform og komfort, som du læse mere om her, når du skal have nye fodboldstøvler.

Magista – Unstoppable Playmaking

Nike Magista Obra Turkis Orange HvidNike Magista Obra Neon Sort RødNike Magista Obra Sort Hvid

Foråret 2014 vil stå som et stort landmærke i udviklingen og design af fodboldstøvler. I marts 2014 udkom Nike Magista som den ultimative nyskabelse i mange, mange år. Med Andrés Iniesta som frontfigur, samt vores egen Christian Eriksen, Mario Götze og Paul Pogba, var det en kæmpe lancering, der skabte stor opmærksomhed om en helt ny type støvle.

Magista er lavet til den ultimative playmakertype med store krav til boldkontrol i en naturlig følelse med støvlen – “A sock-like feel”, som Nike selv udtrykker det.

Her kan du læse meget mere om Nike Magista og de forskellige varianter.

Magista Obra

Magista Obra er den absolutte topmodel i Magista-kollektionen. Dynamic Fit Collar, Flyknit, Brio Cables, All Conditions Control og jeg skal komme efter dig med forskellige teknologier, som Nike har formået at proppe i en enkelt støvle. Ganske enkelt imponerende og ikke overraskende en forholdsvis dyr støvle.

Til gengæld får du altså en støvle, som er enhver topspiller værdig. Om du synes den er prisen værd, kommer nok meget an på, hvor meget du spiller og på hvilket niveau.

Magista Opus

Som det gør sig gældende for Mercurial også, er den næstbedste støvle i Magista-kollektionen stadig en topklasse fodboldstøvle. Du får ikke Dynamic Fit Collar-teknologien med Opus udgaven af Magista, ligesom Flyknit teknologien også er skåret fra. Ellers er det den samme støvle som Obra.

Magista Orden

Du får stadig en masse støvle med Orden-udgaven. Måske er det oven i købet den udgave, de fleste vil have mest gavn af, og hvor man får mest støvle for prisen. Er du ikke en divisionsspiller, men stadig gerne vil have mest muligt ud af kamp og træning, kan Magista Orden være et super valg.

Magista Onda

Den billige model. Så enkelt er det dog ikke helt, for de fleste vil mene, at 500 kroner stadig er en høj pris for et par fodboldstøvler. Det er dog stadig en fornuftig pris for den mest skrabede udgave af Magista-kollektionens støvler. Stadig en fin fodboldstøvle fra Nike, der især for nybegynderen vil være en glimrende støvle.

Mercurial – Explosive Speed

Nike Mercurial Superfly Rød Guld Sort Nike Mercurial Superfly Orange Hvid SortNike Mercurial Superfly Grøn Rød Sort

Som navnet antyder, er støvlen lavet til spillere, der har masser af fart, eksplosivitet og acceleration i deres spil. Derfor kan det heller ikke overraske, at Mercurial er lige præcis de foretrukne støvler for Cristiano Ronaldo, naturligvis i sin egen udgave “CR7”. Udover Ronaldo benyttes Mercurial også af spillere som vores egen Nicklas Bendtner, ligesom Neymar og Zlatan også bruger Mercurial støvlen fra Nike.

Man kunne argumentere for, at netop det at Bendtner bruger støvler, der er udviklet med henblik på fart og acceleration, underbygger den førnævnte pointe med, at bare fordi Nike har forsøgt at udvikle fodboldstøvler med specielle egenskaber for de enkelte positioner på banen, betyder det ikke, at man ikke kan vælge en støvle fra en anden kollektion, end den man egentlig “passer i” som udgangspunkt. Mercurial-kollektionen kommer i varianterne “Superfly”,  “Vapor”, “Veloce” og “Victory”.

Her kan du læse meget mere om Nike Mercurial og de forskellige varianter.

Mercurial Superfly

Superfly er den nyeste og ikke mindst mest dyreste model i Mercurial-kollektionen. Ikke mindst med introduktionen af Dynamic Fit Collar – den lignende støtte omkring ankel og det nederste af benet, der også ses på Nikes Magista-kollektion, er en helt ny måde at designe fodboldstøvler på.

Dertil kommer en golfbold-lignende overflade for bedre boldkontrol, Nikes All Conditions Control teknologi der skulle give samme boldkontrol uanset vejret, glasfibersål for at give fleksibilitet og et minimum af vægt, ja sågar et specielt ekstra klæbende materiale på forsiden, igen for at give bedre boldkontrol.

I det hele taget er det tydeligt ,at Nikes to primære fokusområder på Mercurial-serien er boldkontrol og vægt. Vægt for at optimere spillerens topfart og boldkontrol så spilleren samtidig undgår at tabe bolden. Det giver jo rigtig god mening, og lige præcis med Mercurial Vapor IX har den fået alt, hvad den kan trække.

Mercurial Vapor

Indtil introduktionen af Superfly var Vapor den absolut topmodel i Mercurial-kollektionen. Heldigvis, kan man sige, har Nike ikke skruet ned for Vapormodellens kvalitet, men blot skruet op for den i Superfly. På den måde ved man stadig, at man får en topstøvle med Mercurial Vapor.

Jeg har i øvrigt sammenlignet priser på Nike Mercurial, og fundet laveste priser her.

Mercurial Veloce

Stadig med fokus på fart og boldkontrol er Mercurial Veloce den mellemdyre udgave i kollektionen. Et andet materiale (mikrofiberet GT Soft), ingen All Conditions Control, men stadig glasfiber i sålen giver en billigere støvle, men stadig en støvle velegnet til den hurtige spiller.

Mercurial Victory

Hvis man skal være lidt fræk, er Mercurial Victory billig-udgaven i Nike Mercurial-kollektionen. Derfor passer den godt til hyggespilleren eller nybegynderen. Den er stadig velegnet til den hurtige spiller, men som den tungeste af de tre varianter, er det også tydeligt, hvad formålet med Victory IV er: At give kunden en billigere løsning.

Hypervenom – Deadly Strike

Nike Hypervenom Phantom Rød Neon Sort Nike Hypervenom Phantom Orange Hvid Sort Nike Hypervenom Phantom Sort Hvid Rød

Som angriber skal man hugge som en slange og være giftig som en slange, om man vil. Derfor lever navnet meget godt op til formålet: At gøre angriberne endnu bedre til at ramme målet og slå til, når chancen byder sig. Selvom en fodboldstøvle næppe kan forvandle Carlton Cole til Lewandowski, så er der ingen tvivl om, at lige præcis Hypervenom er Nikes flagskib, specielt i Phantom-udgaven.

Som amerikanerne beskriver det, så handler det om, at du skal dominere banen og være dine modstandere overlegne. Derfor kan det heller ikke overraske, at spillere som Neymar, Wayne Rooney, Isco og Lewandowski benytter sig af Hypervenom i Phantom-udgaven. Hypervenom kommer også i tre varianter: “Phantom”, “Phatal” og “Phelon”.

Her kan du læse meget mere om Nike Hypervenom og de forskellige varianter.

Hypervenom Phantom

Hvis der er en anden Nike-fodboldstøvle, der kan slå Mercurial Vapor IX, er det uden tvivl Hypervenom Phantom. Præcis som Mercurial Vapor IX er Phantom-modellen fyldt med de nyeste teknologier, udviklet af Nikes ingeniører. For at give angriberen de bedste muligheder for at blive topscorer, har man blandt andet valgt at placere snørebåndene i siden af støvlen. Dermed får man en større kontaktflade med bolden.

En speciel konstruktion i sålen, der minder affjedringssystemet i biler, og en overdel i tre lag (NikeSkin) for øget boldkontrol er yderligere teknologier, der underbygger, at Nike går langt i sin udvikling af deres fodboldstøvler. I den udvikling står Hypervenom Phantom i front.

Jeg har sammenlignet priser på Nike Hypervenom Phantom og fundet laveste priser. Du kan se dem her.

Hypervenom Phatal

Hypervenom Phatal er kollektionens mellemdyre støvle, men benytter blandt andet også NikeSkin på overfladen præcist om Phantom-modellen. Dog med en anelse syntetisk materiale, med snørebåndene placeret i siden og todelte knopper på forfoden. Til gengæld benytter man et lidt andet system i sålen, og støvlen er en anelse tungere.

Hypervenom Phelon

Som den mest prisvenlige model i kollektionen får man Hypervenom Phelon. Modellen er en anelse tungere end Phatal, der er ingen NikeSkin overdel, der er en tredje løsning i sålen (TPU), og man får derfor en billigere støvle end de to andre i serien. At kalde den decideret billig vil dog nok være en overdrivelse.

Tiempo – Dominating Touch

Nike Tiempo Legacy Blå Orange HvidNike Tiempo Legend Neon Rød SortNike Tiempo Legend Sort Neon Hvid

Alle støvlerne i Tiempo-serien er bygget til forsvarsspillerne. Støvlerne er alle produceret i læder for at øge komfort, holdbarhed og boldføling. Alle vigtige aspekter for enhver forsvarsspiller med respekt for sig selv. Som forsvarsspiller udsætter man sine støvler for en masse nærkampe, og samtidig er det vigtigt, specielt i disse tider med fokus på den spillende forsvarer, at boldkontrollen er i top.

Spillere som Gerard Pique, Andrea Pirlo, Sergio Ramos og Patrice Evra benytter sig af Tiempo-støvlen, og især Pirlos brug af støvlen siger noget om kvalitet i forhold til specielt boldføling. De tre varianter i kollektion er Legend V, Legacy og Genio.

Her kan du læse meget mere om Nike Tiempo og de forskellige varianter.

Tiempo Legend V

Legend V er topmodellen i Tiempo-serien.  En overdel i kængurulæder, All Conditions Control-teknologi, Poron-mellemlægssål for øget stødabsorbering og stabilitet og tern på forfoden for ekstra præcision og komfort giver spilleren en super støvle med de funktioner, han har brug for: Holdbarhed, komfort og boldkontrol.

Vil du spare penge på Nike Tiempo Legend? Så har jeg sammenlignet priser, som du kan se her.

Tiempo Legacy

Legacy-støvlen er den klassiske mellemvare i siloerne i blandt Nike-fodboldstøvler. Ingen kængurulæder, men i stedet kalvelæder, ingen ACC, en lidt anden sålkonstruktion og så lige en anelse tungere. En super støvle til forsvarsspilleren eller den defensive midtbanespiller, der også har offensive aktioner.

Tiempo Genio

Minder rigtig meget om Legacy-støvlen, men er pudsigt nok en anelse lettere. Har tæt på samme komfort og er også lavet i kalvelæder.  Lige en halv prisklasse lavere en Legacy.

Historien bag

Nike blev stiftet i 1964 af  Phil Knight og Bill Bowermann, hhv. en tidligere løber og løbetræner. Mens man i dag kender Nike som en kæmpe spiller indenfor sportsudstyr, blev de første par løbesko solgt fra ladet af Phil Knights bil.

Faktisk var navnet ikke Nike i de første år, men i stedet Blue Ribbons Sport. Det var faktisk den første ansatte (Jeff Johnson), der kom på navnet i 1971, hvor man også overgik fra at være distributør af løbesko, til selv at designe kollektioner.

I dag kan ingen være i tvivl om, at Nike har fat i den lange ende. Man startede ud som leverandør af udstyr til løb, og er i dag at finde i mange andre sportsgrene og repræsenteres af utallige sportsstjerner. Ikke mindst Cristiano Ronaldo, men også Michael Jordan var frontfigur for Nike.

Nike fodboldstøvler bruges i dag af rigtig mange kloden over og kan på verdensplan kun bydes til kamp af Adidas og delvist af Puma. Derfor er det oplagt at tage et kig på netop Nikes fodboldstøvlekollektioner – og hvem vil ikke gerne spille i Ronaldos fodboldstøvler?