Nike Magista fodboldstøvler

Foråret 2014, vil stå som et stort landmærke i udviklingen og design af fodboldstøvler. I marts 2014 udkom Nike Magista, som den ultimative nyskabelse i mange mange år. Med Andrés Iniesta som frontfigur, samt vores egen Christian Eriksen, Mario Götze og Paul Pogba, var det en kæmpe lancering der skabte stor opmærksomhed om en helt ny type støvle.

Unstoppable Playmaking

Nike Magista er skabt til den samme type spiller, som CTR360 var velegnet til: Den ultimative playmakertype, med store krav til boldkontrol, i en naturlig følelse med støvlen – “A sock-like feel” som Nike selv udtrykker det.

Spilleren der skal skabe og sætte tempoet i kampene. Som alle andre spillere, skal playmakerens værktøj, give spilleren muligheden for, at udnytte sine spidskompetencer bedst muligt. Derfor skal en støvle til playmakeren, optimere mulighederne for.

  • Boldkontrol
  • Retningsskift
  • Afleveringer

Derfor har Nike arbejde med tre nøgleord, i udviklingen af Magista:

  • FIT: Støvlen skal føles naturlig at have på
  • TOUCH: Spilleren skal føle, at han/hun har 100% kontrol over bolden, i de små rum midt på banen
  • TRACTION: Optimalt greb i banen, så man kan skifte retning og fart ofte

Magista Obra

Den absolutte topmodel i Magista kollektionen. Dynamic Fit Collar, Flyknit, Brio Cables, All Conditions Control og jeg skal komme efter dig, med de forskellige teknologier Nike har formået at proppe i en enkelt støvle. Ganske enkelt imponerende og ikke overraskende en forholdsvis dyr støvle.

Til gengæld får du altså en støvle, som er enhver topspiller værdig. Om du synes den er prisen værd, kommer nok meget an på hvor meget du spiller og på hvilket niveau.

Magista Opus

Som det gør sig gældende for Mercurial også, er den næstbedste støvle i Magista kollektionen, stadig en topklasse fodboldstøvle. Du får ikke Dynamic Fit Collar teknologien med Opus udgaven af Magista, ligesom Flyknit teknologien også er skåret fra. Ellers er det den samme støvle som Obra.

Magista Orden

Du får stadig en masse støvle, med Orden udgaven. Måske er det oven i købet den udgave, de fleste vil have mest gavn af, hvor man får mest støvle for prisen. Er du ikke en divisionsspiller, men stadig gerne vil have mest muligt ud af kamp og træning, kan Magista Orden være et super valg.

Magista Onda

Den billige model. Så enkelt er det dog ikke helt, for de fleste vil mene, at 500 kr. stadig er en høj pris for et par fodboldstøvler. Det er dog stadig en fornuftig pris, for den mest skrabede udgave af Magista kollektionens støvler. Stadig en fin fodboldstøvle fra Nike, der især for nybegynderen vil være en glimrende støvle.

Historien om Nike Magista

At kalde historien bag Nike Magista for lang, vil være en overdrivelse.

Det tog for alvor fart i 2010, og kulminerede i 2014, 6. marts helt præcist, hvor Nike kunne løfte sløret for det, man vel fint kan kalde en revolution af fodboldstøvler.

Er du i tvivl om, hvordan du tager det rigtige valg, og køber de helt rigtige støvler? Læs min store guide, så du køber de rigtige fodboldstøvler næste gang.

2010 – Det tager fart

I 2010 begynder Nike, for alvor at lytte til spillerne når de siger, at når de spiller, så tænker de faktisk ikke rigtigt på noget.

Nike ønskede derfor, at skabe en fodboldstøvle, hvor alt der tidligere var forstyrrende for en spiller på dennes støvler, var fjernet.

Simpelthen for at skabe den ultimate kontrol med bolden, komfort for foden og muligheden for at være kreativ og i kontrol, i de små rum og i vidt forskellige tempi.

2014 – En åbenbaring for fodboldverden

180 prototyper blev det til, i løbet af fire år, inden man den 6. marts 2014 kunne præsentere Magista kollektionen, med Magista Obra som den ultimative støvle.

Med på pressemødet var frontfiguren for kollektionen, Andres Iniesta, et klart statement fra Nike om, hvad det var for en støvle, man havde skabt.

Navnet Magista, består af to dele:

  • Magi kommer af Ronaldinhos øgenavn, da han spillede i Barcelona og betyder “Magiker”.
  • Regista som er italiensk for instruktør.

Set fra min vinkel, et genialt navn, sammensat af to meget åbenlyse ord, der kombineret fortæller alt om en støvle skabt til den kreative playmaker, spilleren der skal styre og skabe kampen, med sin kreativitet og vision for spillet.