Spaniens VM fodboldtrøje

Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

Der var vidst noget med en 5-1 sejr over Danmark i 1986, men for at land som Spanien, var der frem til 2010, ikke meget at skrive hjem om, når det kommer til resultater ved VM. Skuffelse på skuffelse, var det der prægede det spanske landshold.

Hvor Spanien var Danmarks onde ånd, så var slutrunder, og specielt VM slutrundet, blevet en spansk forbandelse. Lige indtil for 4 år siden, hvor et spansk landshold, domineret af Barcelonas tiki-taka spillere, endelig levede op til potentialet, og kunne hive VM trofæet med hjem.

I år skal de så forsøge at forsvare VM trofæet som det første land, siden Brasilien i 1958 og 1962.

Spaniens VM trøje

Spanien VM hjemmebanetrøje
Spanien VM hjemmebanetrøje – udlånt af UniSport.dk

Den spanske landsholdstrøje til VM, er produceret af Adidas – ligesom tilfældet er med Argentinas og Tysklands VM trøjer.

Traditionen tro, spiller man i en hel rød trøje, men i år har den fået et lille twist, i form af guld-farvede Adidasstriber på skuldre og ærmer og guldfarvede logoer på fronten.

Du kan få alle Spaniens VM trøjer, i en “Authentic” udgave til både børn og voksne, hos UniSport.dk →

Farver og design

Normal ville striberne være gule – for at følge farverne i det spanske flag – og logoerne ville være i deres normale farver, men som forsvarende verdensmestre, har man altså valgt at give det, dette lille twist. Det synes jeg ikke man kan fortænke dem i – og det er nu også ganske pænt.

Spanien VM udebanetrøje
Spanien VM udebanetrøje – udlånt af UniSport.dk

Den spanske udebanetrøje, har i denne omgang fået et nyt design og nye farver. Vi har set det spanske landshold optræde i både hvidt, mørkeblåt og lyseblå udebanetrøjer, men ved det aktuelle VM, har man valgt en sort trøje, med neongrønne striber og logoer – lige med undtagelse af VM emblemet der holdes i guld, som på hjemmebanetrøjen.

Man kan godt undre sig lidt over, at man vælger en mørk farve, når man skal spille i den brasilianske hede, men Adidas er naturligvis på toppen af situationen og trøjen er produceret i deres ClimaCool materiale for maksimal åndbarhed.

Spanske VM legender

Når man som nation maksimalt har opnået en 4. plads (indtil 2010) – specielt når man er en stor nation som Spanien – kan det måske lyde lidt underligt, at skulle udnævne spillere til at være deciderede VM legender. Ikke desto mindre, er der så mange store spanske spillere i gennem historien, at det alligevel ikke har været så svært.

Når man kigger henover historien, vil man kunne nævne mange store spanske spillere. Jeg har valgt 3 rimeligt nutidige spillere, men man kunne nu også være gået længere bagud i historien.

Fernando Hierro

Fernando Hierro, var ikke bare den store dirigent hos Real Madrid. Også på det spanske landshold, var han en bærende kræft, ja han var måske dén bærende kræft i 90’erne. Hen deltog ved 3 VM slutrunder i 1994, 1998 og 2002. Nogle vil huske ham som målscorer ved den afgørende kvalifikationskamp til VM 1994, mod Danmark, og i 2002 blev han udtaget til VMs All-star mandskab.

Hierro var ikke bare en dygtig forsvarsspiller, han var også en meget målfarlig af slagsen. Den dag i dag, er han stadig Spaniens 4. mest scorende landsholdsspiller, med 29 mål i 89 kampe. På klubplan var han også ofte scorende, mest udtalt i sæsonen 1991-92 scorede 21 mål for Real Madrid i den bedste spanske række.

Emilio Butragueno

Gribben – El Buitre – var en af VM 1986’s allerstørste stjerner. Efter fiaskoen på hjemmebane i 1982, skulle Spanien revanchere sig i Mexico og selvom det ikke lykkedes helt som man havde ønsket sig det, så blev det trods alt bedre med en kvartfinaleplads – som endda først blev tabt efter straffespark.

Butragueno var den store profil og med 5 mål, blev han kun overgået af Gary Lineker, og var naturligvis på VMs All-Star mandskab – i selskab med Lineker og Elkjær i angrebet i øvrigt. Butragueno deltog også ved VM 1990 i Italien, men i fire kampe scorede han ikke, og røg sammen med resten af det spanske landshold, ud i 1/8 finalerne med et nederlag til Jugoslavien.

Andres Iniesta

Der er jo ikke noget specielt majestætisk over Andres Iniestas udstråling. Men hvad han ikke udstråler med sin person udenfor banen, udstråler han i den grad på alverdens grønsværer. Nu skal vi ikke give hele æren for det spanske indtog på fodboldtronen til én person, men vi kommer ikke udenom den indflydelse Iniesta har haft, på Spaniens vej til toppen.

Siden sin debut i 2006, har han givet løfter om mere, og med startskuddet med EM titlen i 2008, har han sammen med sine spanske holdkammerater, sat sig solidt på tronen. Og med sejrsmålet i finalen mod Holland i 2010, har Iniesta for altid skrevet sig ind som en legende i den spanske VM historie. Om han kan gøre det efter i Brasilien er naturligvis umuligt at sige, men der er ingen tvivl om, at han igen er en bærende og afgørende kraft.