Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

Everton Football Club, den anden klub ved Merseyside. Målt på titler og trofæer, ikke en klub der kan måle sig med Liverpool FC, men målt på traditioner og historien i engelsk fodbold, kommer man godt deropad. 9 mesterskaber er da også 4. bedst i England, kun overgået af Arsenal, Liverpool og Manchester United.

I disse år, er den blå Everton trøje en del af en bred subtop i den engelske Premier League. Fra 4 til 8, er den typiske placering for Everton over de seneste 10 sæsoner.

Et par enkelte afstikkere som nr. 11, ændrer altså ikke på, at man med først David Moyes og siden Roberto Martinez ved roret, har rykket sig op på et niveau højere, end de placeringer i den nederste halvdel man “levede af” fra starten af 1990’erne og frem til midten af 00’erne.

Så selvom en ægte Everton fan, næppe nogensinde bliver flov over at bære den blå Everton trøje til kamp, er det nok blevet en hel del sjovere de sidste 10 år.

Danskere i en Everton trøje

5 spillere har siden 1997, repræsenteret Everton FC, med blandet succes. Claus Thomsen startede det hele, med to sæsoner fra 1997 – 99 hos “The Toffees”, med kun 24 kampe som resultat.

Derefter så man Peter Degn have mindre succes fra 1999 – 2001, hvor skader ødelagde en del for manden fra Ebeltoft. Han tog derefter hjem til Danmark og først AGF, Vejle for at slutte karrieren af med 6 sæsoner i en Silkeborg trøje.

Efter regn kommer sol, siger man jo. Og efter Peter Degns manglende succes, dukkede den gale mand fra Vejle, Thomas Gravesen op i 2000. 5 sæsoner blev det til, hvor han blot blev en større og større succes, kulminerende med skiftet til Real Madrid i 2005.

Per Krøldrup forsøgte sig i sæsonen 2005-06, men fejlede totalt og skiftede hurtigt tilbage til Italien og Fiorentina efter en enkelt sæson og manglende tillid fra manager David Moyes.

Senest var det så Lars Jacobsen, der i sæsonen 2008-09, fik sølle 5 kampe i Evertons fodboldtrøje og derfor heller ikke har de bedste minder fra sin tid på Merseyside. Siden blev det til en enkelt sæson i en West Ham trøje og nu er fynboen i gang med at afslutte karrieren med et par sæsoner i Guingamps trøje.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 0.0/5 (0 stemmer afgivet)

Skriv en kommentar