Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

En Avant Guingamp er i skrivende stund, i gang med deres kun 8. sæson nogensinde, i Ligue 1. Man debuterede i 1995, og har siden da været nede og vende i Ligue 2 af et par omgange.

Det var sjovt under en af turene ned i Ligue 2, at man opnåede sin første store triumf, da holdet i den røde Guingamp trøje, gik hele vejen og slog lokalrivalerne Rennes i finalen i Coupe de France, og blev dermed det kun 2. hold til at vinde pokalturneringen, uden at spille i Ligue 1 samtidig.

I 2014 gentog man bedriften, dog som Ligue 1 hold, og dermed kvalificerede man sig også til Europa League. Det var dog ikke med stor succes, selvom man gik videre fra gruppespillet, hvorefter Dinamo Kiev viste sig at være for stor en mundfuld.

Holdet er et klassisk elevatorhold, men i sidste sæson, lykkedes det alligevel at spille sig til en solid 10. plads i Ligue 1. Nu har man så solgt sin topscorer Claudio Beauvue til Lyon, så måske står spillerne i deres Guingamp fodboldtrøjer, foran endnu en svær sæson.

Kendte spillere i en Guingamp trøje

Selvom man er en af de grå mus i fransk topfodbold, er det ikke en kedelig liste af lokale klublegender der udgør listen over kendte spillere i klubben, der har trukket en Guingamp trøje over hovedet:

  • Jean-Pierre Papin (1998-99 – var i sin karrieres efterår)
  • Stéphane Guivarc’h (1991-95 – brød igennem i klubben)
  • Vincent Candela (1995-97 – brød igennem i klubben)
  • Florent Malouda (2000-03 – brød igennem i klubben)
  • Laurent Koscielny (2004-07 – brød igennem og voksede op i klubben)
  • Didier Drogba (2002-03 – en enkelt sæson med succes, inden han rykkede til sydpå for at spille i Marseilles trøje)

Danskere i en Guingamp trøje

Indtil sidste sæson, havde ingen danskere trukket en Guingamp trøje over hovedet. Men pludseligt så klubben åbenbart et marked i lille Dannevang, og så stod man med 3 danskere på kontrakt, ved indledningen til 2014-15 sæsonen.

Jonas Lössl, Lars Jacobsen og Ronnie Schwartz, udgjorde den danske trio i det nordvest franske klub fra Bretagne.

For Ronnie Schwartz blev det dog en kedelig sæson, der med skader og manglende spilletid, resulterede i en udlejning til Brøndby til denne sæson.

Lars Jacobsen erobrede fra starten, en fast plads i startopstillingen, mens Jonas Lössl tog sig lidt tid, men fra omkring årsskiftet, har han siddet solidt på målmandsposten og udviklet sig rigtig godt.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 0.0/5 (0 stemmer afgivet)

Skriv en kommentar