Liverpool fodboldtrøjer

Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

[clear]

Liverpool har endnu engang, handlet stort ind op til denne sæson og en af de største handler, er indkøbet af brasilianske Roberto Firmino, der har slået sine folder i tyske Hoffenheims trøje de seneste 4,5 sæson.

Lidt klubhistorie

Det kan godt være, at Liverpool ikke har været en dominerende kraft de sidste 25 år i engelsk fodbold, men få vil argumentere imod, at Merseyside klubben, er i Top 2 over “klub-klenodier” i engelsk fodbold.

Enhver der ser en Liverpool trøje ved, at her er en spiller, der har fået den store ære, at repræsentere en klub med så stor en historie, både i England og i Europa og resten af verden.

Muligvis er en Manchester United trøje i dag mere eftertragtet, i hvert fald hvis man måler på antallet af fans, men mange vil mene, at en Liverpool trøje er mindst lige så meget “værd”, hvis man kigger på historien.

Selvom det er længe siden, man kunne kalde sig engelske mestre, kan klubben stadig tiltrække store stjerner i ny og næ. Senest personificeret ved Luis Suarez. Det er dog ikke kun spillere udefra, folk husker. Denne sommer, vinkede klubben farvel til det måske største Liverpool-ikon gennem tiderne: Steven Gerrard.

Derudover skal nævnes spillere som Ian Rush, Kenny Dalglish, John Barnes, Ian Callaghan og Alan Hansen og mange mange flere. Historiebøgerne er fyldt med legendariske spillere, kampe og begivenheder, der har bygget en klub, der ikke bare i England, men også på verdensplan, er og altid vil være, en storklub værdig.

Danskere i en Liverpool trøje

De færreste med bare lidt fodboldviden, kender ikke til den største dansker i Liverpools historie: Jan Mølby. Ikke bare var han en del af 80’erne magiske landshold, men som midtbane-dirigent, var han en vigtig del af Liverpools seneste succesfulde mandskab, der vandt titler på stribe. Fra 1984 til 1996, var han med til at vinde 3 mesterskaber og 2 FA Cup triumfer.

Derudover har 8 danskere trukket den legendariske røde Liverpool fodboldtrøje over hovedet: Daniel Agger, Torben Piechnik, Michael Steensgaard, Jørgen Nielsen, Martin Hansen, Nikola Saric, Nikolaj Køhlert og Christian Poulsen, er de andre danskere der har været på kontrakt i klubben.

Daniel Agger er den klart mest succesfulde, mens resten, fik meget få eller ingen kampe, med Christian Poulsen som en mindre undtagelse, men stadig uden at blive en decideret succes, i hans ene sæson i klubben, efter flere succesfulde sæsoner i første den blå Schalke 04 trøje og siden Sevillas trøje.

I dag er der ikke en danske i Liverpool, men det gør ikke fodboldrejser til Liverpool til en dårlig oplevelse. Du vil stadig opleve en elektrisk stemning, så kan kun opfordre til at tage turen.