Er der et sted hvor der virkeligt sker ting og sager pt. i spansk fodbold, må det siges at være Sevilla FC. Barcelona og Real Madrid kan man ikke nå til sokkeholderne, i hvert fald ikke i kampen om mesterskab og Champions League trofæer.

Selvom man havde to mellemsæsoner med 9. pladser i 2011-12 og 2012-13, er Sevilla det tætteste man kommer på et fast element i toppen af spansk fodbold, hvor det ellers går lidt nemmere op og ned for klubberne under de to store.

Sevillas aktuelle status i ikke bare spansk, men også europæisk fodbold, understreges også af, at man i de sidste 10 sæsonr, har hevet ikke mindre end 4 europæiske trofæer i land. To UEFA Cup triumfer, bl.a. med Christian Poulsen på holdet og seneste to Europa League triumfer i de sidste to sæsoner, er faktisk ganske imponerende, for en klub som Sevilla.

Den hvide Sevilla trøje, har i det hele taget været en dominerende faktor på europæisk plan, i den lidt mindre turnering Europa League, men også på hjemlig plan, har man med 10 Top 6 placeringer over de sidste 12 sæsoner, taget et skridt længere op i tabellen, i forhold til tidligere sæsoner.

Nyindkøbte Steven N’Zonzi, fik i øvrigt sit gennembrud i en Blackburn trøje, som han dog forlod til fordel for Stoke, da man rykkede ned fra Premier League.

Et andet spændende nyindkøb før denne sæson, er 26-årige Sergio Escudero venstre back, der efter 2,5 sæsoner i Getafes trøje, nu skal forsøge at tage et trin op og slå Benoit Trémoulinas af pinden.

Kendte spillere i en Sevilla trøje

Sevilla har været klubben for mange store spillere gennem tiden. Af aktive spillere pt., kan man blot nævne:

  • Dani Alves
  • José Antonio Reyes
  • Carlos Bacca
  • Jesus Navas
  • Ivan Rakitic
  • Aleix Vidal

Kigger man længere tilbage, tæller listen bl.a. den legendariske russiske/sovjetiske målmand Rinat Dasayev, der i sin karrieres efterår, havde tre sæsoner i Andalusien. I 1988 blev han desuden kåret til Verdens Bedste Målmand.

Selveste Diego Maradona, har også trukket en hvid Sevilla trøje over hovedet. Efter sin storhedstid i Napoli, tog argentineren en enkelt sæson i klubben, hvor han trods alt fik vist lidt af sit gamle niveau, selvom det var i en svær periode i hans karriere.

Det var også i Sevilla, at den nuværende Atletico Madrid træner, Diego Simeone, fik sin debut i spansk fodbold. To succesfulde sæsoner, gav ham kontrakt i Atletico – og resten er historie som man siger.

Det var også i en Sevilla trøje, over fem sæsoner, at den kroatiske legende Davor Suker, for alvor slog sit navn fast i europæisk fodbold. Han var også en vigtig del af det kroatiske landshold, der i 90’erne, sendte Kroatien op i toppen af landsholdsfodbolden, bl.a. med bronzemedaljer og topscorerpris ved VM i 1998.

Danskere i en Sevilla trøje

Fire danskere har fået kampe med en Sevilla trøje over hovedet. Thomas Rytter var den første, da han med nogenlunde succes fra 1996-98, havde sit først ophold i udlandet.

Miklos Molnar var den næste og nåede at gøre Rytter selskab i en enkelt sæson, da han kom til klubben i 1997. Efter en god første sæson, røg Molnar af holdet i den efterfølgende sæson. Efter 2,5 år, smuttede han til det amerikanske og Kansas City Wizards i MLS.

I 2006 kom Christian Poulsen så til klubben og på trods af hans måske ikke ligefrem spanske spillestil, blev han alligevel en succes med det samme. Bl.a. var han med til at hente klubbens 2. UEFA Cup trofæ i træk, da man besejrede Espanyol i finalen i 2006-07.

I år kom så den fjerde dansker til klubben, da Michael Krohn-Dehli forlod Galicien efter tre succesfulde sæsoner i Celta Vigos trøje. Her bliver det spændende at se, om han tage et skidt yderligere op, og spille sig til en fast plads i startopstillingen, eller om han bliver mere en rotationsspiller.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 0.0/5 (0 stemmer afgivet)

Skriv en kommentar