Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

Er man stor Premier League fan og omkring de 30 år eller mere, husker man formentlig den sensationelle mesterskabstitel, hvor legendariske Alan Shearer (der startede sin karriere i en Southampton trøje og sluttede den i Newcastles trøje) bombede sig ind i alle Blackburnfans’ hjerter, i sæsonen 1994-95. Ikke siden, er en Blackburn trøje, blevet fremvist på så fornem vis, som den gjorde i den sæson.

Blackburn Rovers er bestemt ikke en klub der hører til de anonyme af slagsen. 6 FA Cup triumfer og 3 mesterskaber er det blevet til, den seneste triumf dog for mere end 85 år siden, i 1928. Selvom det er længe siden, er traditioner og historie jo noget englænderne går op i.

Allerede 4 sæsoner efter mesterskabet i 1995, måtte man dog bide i det sure æble og tage turen ned i den næstbedste række. Noget af en nedtur for klubben. To sæsoner blev det til, før man så igen befandt sig i den bedste række. Selvom det blev til 11 sæsoner inden man rykkede ned igen, så er et tegn på den ustabilitet klubben har oplevet de seneste 20 år.

Danskere i en Blackburn trøje

Per Pedersen og Lars Jacobsen er de to danskere der trukket en Blackburn Rovers trøje over hovedet. For Per P blev det kun til en halv sæson, før han røg videre på lån til Borussia Mönchengladbach, efter kun 11 kampe i 1 mål. Lars Jacobsen var i klubben en hel sæson, men opnåede kun at trække Blackburn trøjen på 3 gange i sin tid i klubben.

I 2011 fik klubben så pludseligt en dansk assistent, da John “Faxe” Jensen blev ansat som assistent for manager Steven Kean. Det holdt ikke længere end et lille års tid, før han blev offeret for dårlige resultater og blev fyret af de indiske ejere.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 0.0/5 (0 stemmer afgivet)

Skriv en kommentar