Manchester United fodboldtrøjer

Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

[clear]

Der findes ikke nogen større klub i engelsk fodbold end netop Manchester United. Målt på trofæer, fans og økonomi, er der ingen der kommer op på siden af den røde halvdel af Manchester, på trods af to sløje sæsoner, efter legenden Sir Alex Fergusons farvel i 2013.

På verdensplan er The Red Devils også en kæmpe magtfaktor. Typisk konkurrerer klubben med Real Madrid om at være den økonomisk største klub, men på banen kan spillerne der bærer den røde Manchester United trøje ikke følge med de hvide fra Real Madrid. 3 Champions League pokaler (inkl. den i 1968 da det stadig hed Europa Cup’en for Mesterhold) er det blevet til og her kommer man til kort overfor både Real, Barcelona, Bayern München, Liverpool, Milan og selv Ajax har flere triumfer end de røde fra Manchester.

Men ikke bare på pokalerne, økonomien og antallet af fans, er Man Utd en kæmpe klub. Også historien omkring klubben, er en fortælling værd. Konkurs, navneændring, flystyrt med The Busby Babes, total dominans de seneste 25 år og store legender, er med til at fortælle historien om en klub, selv ikke-fodboldkyndige ofte kan nikke genkendende til.

Sir Bobby Charlton, Ryan Giggs, Denis Law, Ole Gunnar Solskjær, Eric Cantona og ikke mindst Cristiano Ronaldo har i tidens løb, trukket den røde Manchester United trøje over hovedet, sammen med et utal af andre store spillere, der har sat sit aftryk på vores elskede spil, både i England og på europæisk og verdensplan.

Danskere i en Manchester United trøje

Fem danskere har siden 1984, trukke en Manchester United trøje over hovedet. Størst af alle, er naturligvis Peter Schmeichel, der gennem 8 sæsoner, vandt 5 mesterskaber, FA Cup’en 3 gange og Champions League en enkelt gang – da han afsluttede sin tid i klubben, med den berømte The Treble i 1998-99. Undervejs blev han også kåret til verdens bedste målmand 2 gange.

Ud over Schmeichel, er der altså fire danskere, som på ingen måde kan måle sig med The Great Dane. Den første var Jesper Olsen, der var i klubben fra 1984 til 1986 (efter tre sæsoner i en Ajax trøje og siden bl.a. et par sæsoner i en Bordeaux trøje), mens John Sivebæk kom til klubben i 1986 efter VM i Mexico (og siden trak i bl.a. en AS Monaco trøje). Han fik ikke den store succes, men kan dog prale af, at være den der scorede det første mål efter at Alex Ferguson tog over som manager i oktober 1986.

Efter Schmeichel, kom først det store talent Mads Timm til klubben som 15-årig i 2000 og var i klubben i seks sæsoner. Han nåede at få sin førsteholdsdebut, i en Champions League kamp mod Maccabi Haifa, men aldrig en kamp i Premier League. En fængselsdom for at være skyld i et trafikuheld, sammen med skader, resulterede i at han i 2006, forlod klubben og vendte hjem for at iklæde sig først en OB trøje og senere også en Lyngby trøje i en enkelt sæson.

Siden 2011 har vi så kunne følge Anders Lindegaards kamp for at blive førstemålmand. En kamp han dog tabte til David de Gea og som har resulteret i, at han siden sin første sæson, har fået meget sparsomt med spilletid. Sølle 19 kampe er det blevet til, i hans indtil videre 4 sæsoner i klubben og nu bliver det ikke til flere, efter Lindegaards skifte denne sommer, så det frem er i en West Bromwich Albion trøje han skal forsøge at få succes.