Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

Manchester United hjemmebanetrøje 2014/15

Trøjen kan pt. ikke købes i danske butikker.

I sidste sæson, så man United spillerne optræde i en helrød trøje. I denne sæson ser vi flere detaljer på trøjen.

Trøjen er, som de seneste sæsoner, produceret af Nike, men i år, har man fået en ny hovedsponsor, i form af Chevrolet, der har taget over for Aon.

Så i stedet for det relativt diskrete Aon logo, ser man et anderledes tydeligt logo fra det amerikanske bilmærke i år. Jeg synes dog, at Chevrolet farverne, passer meget godt ind i resten af designet.

Derudover ser man en sort og en hvid ring, på både ærmer og krave. Den røde farve, er modsat hel flad, uden mønster. Kraven i sig selv, er fladere end i sidste sæson, hvor man spillede med en forholdsvis høj krave, i sort.

Manchester United hjemmebanetrøje 2014-2015

Manchester United udebanetrøje 2014/15

Trøjen kan pt. ikke købes i danske butikker.

Til denne sæson, har Nike og klubben valgt, at tage en meget klassisk løsning. Det gælder på flere områder.

Dels har man over de seneste sæsoner, set hvid som hovedfarven på klubbens udebanetrøjer. Derudover så har man “blot” valgt, at ændre farven fra hjemmebaneudgaven til udebane.

Ingen specielt design, mønster eller andet, der adskiller udebanetrøjen markant fra hjemmebanetrøjen – bortset fra farven naturligvis.

En lille smule kedeligt, men samtidig klassisk og pænt.

Manchester United udebanetrøje 2014-2015

Manchester United 3. trøje 2014/15

Trøjen kan pt. ikke købes i danske butikker.

Man kan på mange måder sige det samme, om 3. trøjen som man kan om udebanetrøjen.

Præcis som hvid har været den dominerende farve, på udebanetrøjerne de seneste sæsoner, så har blå været det på 3. trøjen.

Der har fra tid anden, også været sort inde over, men blå har været en ofte benyttet farve på 3. trøjen.

På den måde opfylder 3. trøjen dens formål: At skille sig ud fra de to foretrukne trøjer.

Jeg synes ikke det er noget specielt, måske en anelse kedeligt endda. Jeg kunne godt have ønsket mig, lidt mere liv, specielt på en 3. trøje, der ikke bliver benyttet særligt ofte – og derfor efterlader gode muligheder, for at lege lidt.

Manchester United 3. trøje 2014-2015

Manchester United målmandstrøje 2014/15

Trøjen kan pt. ikke købes i danske butikker.

Grøn er en klassisk farve, til målmandstrøjer i Manchester United. Og det bliver der ikke ændret på i år.

I år har den fået et lidt anderledes design, men ellers minder den meget om de seneste 4 sæsoners målmandstrøjer – med et twist mod det mere simple.

Væk er sidste sæsons ternede mønster, af grønne nuancer, i år er de grønne nuancer fordelt på 3 områder: Top, en stribe i midten og bunden.

Meget simpel målmandstrøje, der faktisk er rigtig god ved øjet, i hvert fald mit.

Manchester United målmandstrøje 2014-2015

Der findes ikke nogen større klub i engelsk fodbold end netop Manchester United. Målt på trofæer, fans og økonomi, er der ingen der kommer op på siden af den røde halvdel af Manchester, på trods af to sløje sæsoner, efter legenden Sir Alex Fergusons farvel i 2013.

På verdensplan er The Red Devils også en kæmpe magtfaktor. Typisk konkurrerer klubben med Real Madrid om at være den økonomisk største klub, men på banen kan spillerne der bærer den røde Manchester United trøje ikke følge med de hvide fra Real Madrid. 3 Champions League pokaler (inkl. den i 1968 da det stadig hed Europa Cup’en for Mesterhold) er det blevet til og her kommer man til kort overfor både Real, Barcelona, Bayern München, Liverpool, Milan og selv Ajax har flere triumfer end de røde fra Manchester.

Men ikke bare på pokalerne, økonomien og antallet af fans, er Man Utd en kæmpe klub. Også historien omkring klubben, er en fortælling værd. Konkurs, navneændring, flystyrt med The Busby Babes, total dominans de seneste 25 år og store legender, er med til at fortælle historien om en klub, selv ikke-fodboldkyndige ofte kan nikke genkendende til.

Sir Bobby Charlton, Ryan Giggs, Denis Law, Ole Gunnar Solskjær, Eric Cantona og ikke mindst Cristiano Ronaldo har i tidens løb, trukket den røde Manchester United trøje over hovedet, sammen med et utal af andre store spillere, der har sat sit aftryk på vores elskede spil, både i England og på europæisk og verdensplan.

Danskere i en Manchester United trøje

Fem danskere har siden 1984, trukke en Manchester United trøje over hovedet. Størst af alle, er naturligvis Peter Schmeichel, der gennem 8 sæsoner, vandt 5 mesterskaber, FA Cup’en 3 gange og Champions League en enkelt gang – da han afsluttede sin tid i klubben, med den berømte The Treble i 1998-99. Undervejs blev han også kåret til verdens bedste målmand 2 gange.

Ud over Schmeichel, er der altså fire danskere, som på ingen måde kan måle sig med The Great Dane. Den første var Jesper Olsen, der var i klubben fra 1984 til 1986 (efter tre sæsoner i en Ajax trøje og siden bl.a. et par sæsoner i en Bordeaux trøje), mens John Sivebæk kom til klubben i 1986 efter VM i Mexico (og siden trak i bl.a. en AS Monaco trøje). Han fik ikke den store succes, men kan dog prale af, at være den der scorede det første mål efter at Alex Ferguson tog over som manager i oktober 1986.

Efter Schmeichel, kom først det store talent Mads Timm til klubben som 15-årig i 2000 og var i klubben i seks sæsoner. Han nåede at få sin førsteholdsdebut, i en Champions League kamp mod Maccabi Haifa, men aldrig en kamp i Premier League. En fængselsdom for at være skyld i et trafikuheld, sammen med skader, resulterede i at han i 2006, forlod klubben og vendte hjem for at iklæde sig først en OB trøje og senere også en Lyngby trøje i en enkelt sæson.

Siden 2011 har vi så kunne følge Anders Lindegaards kamp for at blive førstemålmand. En kamp han dog tabte til David de Gea og som har resulteret i, at han siden sin første sæson, har fået meget sparsomt med spilletid. Sølle 19 kampe er det blevet til, i hans indtil videre 4 sæsoner i klubben og nu bliver det ikke til flere, efter Lindegaards skifte denne sommer, så det frem er i en West Bromwich Albion trøje han skal forsøge at få succes.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 5.0/5 (1 stemmer afgivet)
Manchester United fodboldtrøjer, 5.0 ud af 5 baseret på 1 stemme

Skriv en kommentar