Getafe hjemmebanetrøje 2015/16

Trøjen kan ikke købes i danske butikker.


Getafe udebanetrøje 2015/16

Getafe udebanetrøje 2015/16

Trøjen kan ikke købes i danske butikker.


Getafe 3. trøje 2015/16

Getafe 3. trøje 2015/16

Trøjen kan ikke købes i danske butikker.
Du kan finde trøjen hos Getafe fanshop

Getafe er en klassisk anonym klub i den forstand, at man med sin størrelse og sin økonomiske formåen, ofte kæmper en kamp for at undgå nedrykning men i ny og næ, stikker hovedet frem og har en enkelt god sæson eller to.

I danske fodboldfans' bevidsthed, trådte Getafe ud af anonymiteten, da Michael Laudrup i 2007 blev ansat som træner, som efterfølger til den succesfulde Bernd Schuster der skulle til storebror Real Madrid. Med Laudrups ansættelse, fulgte pludseligt en masse opmærksomhed, og de danske TV kanaler viste ofte Getafes kampe i deres sendinger. Det var en meget succesfuld sæson, med en tur i UEFA Cupen, men efter kun en sæson var det slut.

Siden oprykningen i 2004, har man været i stand til at opbygge et ry, som en klub man kan sende sin unge spillere på lån til, hvilket har gjort klubben særdeles attraktiv for de store klubber og har ført en del unge spilleres gennembrud i en Getafe trøje med sig.

Legender i en Getafe trøje

At kalde dem legender på nationalt og internationalt plan, er måske at gå for langt. Med en historie, hvor man først debutterede i den bedste spanske række så sent som i 2004, og ellers har spenderet det meste af sin tid, i de lavere rækker, helt ned til den 10. bedste række, er det ikke fordi de store navne springer frem.

Man har levet en hel del, på lånte spillere fra bl.a. storebror i Madrid, altså Real Madrid. Spillere som Pablo Hernandez, Esteban Granero, Daniel Parejo og Rubén de la Red, fik alle etableret sig i spansk fodbold, via lån hos Getafe. På den måde har Getafe på en eller anden måde, alligevel vist en evne til at udvikle spillere, der ikke var gode nok til de store klubber, men som havde potentialet.

Pablo Hernández nåede i øvrigt at trække en Swansea trøje over hovedet, mens Michael Laudrup også var i den walisiske klub.

Danskere i en Getafe trøje

Ingen danske spillere, har haft en Getafe trøje over hovedet, men to trænere har haft der tid som hhv. træner og assistenttræner i den lille madrilenske forstadsklub, nemlig Michael Laudrup og John “Faxe” Jensen, der i sæsonen 2007-08 udgjorde en dansk trænerduo og bl.a. nåede helt til kvartfinalen i UEFA Cup'en, efter at have slået bl.a. Benfica ud.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 0.0/5 (0 stemmer afgivet)

Skriv en kommentar