Bliv klar til vintertræningen

Hvis du flittigt har passet din fodboldtræning igennem foråret og sommeren, er der ingen grund til at stoppe nu. Du kan nemlig sagtens tage hele eller dele af din træning med ind i vinterhalvåret – både så din form ikke bliver dårlig, men også så du kan forbedre din teknik og færdigheder.

Vi vil her på fodboldfessor.dk gerne sende dig godt af sted på din vintertræning. Derfor har vi samlet nogle af vores artikler på denne side, så du kan få et overblik over, hvordan du bliver klar til din vintertræning. Vi har også givet nogle forslag til, hvilke produkter du kan købe, som kan hjælpe dig i din træning. Og sidst men ikke mindst har vi også givet forslag til andre træningsformer, som supplement til din fodboldtræning.

Tøj til den udendørs vintertræning

Hvis du gerne vil fortsætte din fodboldtræning i vinterhalvåret udendørs, så er det vigtigt at du har det rette tøj på, så du ikke kommer til at fryse. Det betyder blandt andet at du skal have fat i såkaldt baselayer, så du kan holde hele din krop varm inde de koldere temperaturer.

Overordnet set har vi tre punkter, som vi anbefaler dig at følge:

  • Klæd dig på i lag: Baselayer (det inderste lag, som er svedtransporterende), midlayer (det mellemste lag, som skal holde sig varm) og shelllayer (som skal holde vand og vind ude). Du kan læse mere i vores guide til baselayer her.
  • Hold hovedet varmt: Uanset om du er dreng eller pige er det fornuftigt at holde hovedet varmt med en svedtransporterende hue
  • Pak dine hænder og fødder ind: Hav handsker på (du kan få nogle specielle til sport) og køb et par svedtransporterende sportssokker til fødderne.

Følger du de tre ovenstående råd, burde du kunne holde dig varm igennem hele din træning.

Vi kan desværre ikke love dig, at din fodboldklub udbyder vintertræning. Det er noget du skal snakke med din klub om. Hvis klubben ikke selv har vintertræning kender de med garanti nogen, som gør så du ikke skal undvære din træning i de kolde måneder.

Forslag til baselayer

Der findes mange forskellige former for baselayer. For at give dig nogle eksempler har vi valgt at linke til nogle produkter fra Unisport.dk

En baselayertrøje til voksne fra Nike

Nike Pro Cool Compression Mock L/Æ sort

Et eksempel på en baselayertrøje til børn fra PUMA

PUMA Baselayer sort

Baselayer bukser til voksne. Bukserne er kompressionsbukser

Nike Pro Cool Compression Tights Sort

Baselayer bukser, til børn

adidas Techfit Tights Warm – Sort Børn

 Forslag til huer og handsker

Som sagt er det vigtigt at holde sig varm på hovedet på hænderne når du trækker i det udendørs fodboldtøj.

Begge huer, som vi har valgt at vise her, er af acryl. Materialet er svedtransporterende, så du kan sagtens bruge dem under din træning.

Hue til børn i 100 % acryl.

Nike Hue Swoosh – Sort/sølv Børn

Vintertøj til børnenes træning

Børn skal generelt følge de samme retningslinjer, som til voksne: De skal være godt og varmt klædt på og have handsker, huer og fodboldstrømper på. Spiller dit barn i shorts anbefaler vi, at barnet får nogle lange bukser under shortsene, så de kan holde varmen. Husk dog, at det inderste lag skal være svedtransporterende, så sveden ikke bliver hængende ved kroppen og giver kulde.

Nogle klubber vælger at blande aldersgrupperne, når vintertræningen skal i gang. På den måde kommer dit bar til at lære nye mennesker at kende og også udvikle sin teknik ved, at se på de andre.
Nogle klubber har også kamp i løbet af vinteren, så det ikke kun bliver træning der er i fokus. Spørg din træner ad, om han/hun udbyder noget lignende.

Fodboldstøvler til vintertræningen

Skal du træne ude i vinterhalvåret er det ofte kunstgræs du skal spille på. Her er krævet nogle andre sko end dem du bruger til almindeligt græs og du skal derfor måske ud og købe nogle nye, inden din vintertræning går i gang. Som hovedregel skal du gå efter sko med bogstaverne AG (artificial grounds), når du køber støvler. Vi har lavet en guide til, hvad du skal kigge efter, hvis du skal have støvler til kunstgræs.

adidas Nemeziz AG til børn – et bud på et støvle til kunstgræs

adidas Nemeziz Messi 17.3 FG/AG Hvid/Navy/Blå Børn

adidas Nemeziz til voksne. FG/AG

adidas Nemeziz 17.2 FG/AG Magnetic Storm – Sort/Grå

Vælger du at spiller indendørs skal du også have nogle andre sko, end dem du bruger udendørs. Du kan se vores guide til, hvilke indendørssko der er de bedste og, hvad du skal kigge efter når du er ude at handle.

Sidst men ikke mindst, så er det vigtigt at du plejer dine sko når de har været brugt. Dette råd gælder uanset om du holder dig aktiv i vintersæsonen eller ej. Jo bedre du passer på dine sko, jo længere holder de. Derfor: Læs vores guide her til, hvordan du passer godt på dine fodboldsko.

Vintertræning til fodboldspilleren

Hvis du er vant til at spille udendørs og ikke vil indenfor i en hal for at spille fodbold, findes der flere forskellige alternativer, som du kan bruge – og stadig vedligeholde din form.

Løbetræning

En rigtig god ide er løbetræning. Løbetræner du udenfor sæsonen (måske med indlagte styrketræningsøvelser?) kan du forbedre både din fart og udholdenhed og bruge disse ting på banen.

Løber du udenfor skal du huske at have lange løbebukser på, evt. lange sokker, to-tre trøjer på (gerne en kortærmet inderst og en eller to langærmede udenpå), evt. handsker og hue, hvis det er rigtig koldt. Du kan også supplere dit outfit med en halsedisse eller et lille tørklæde, hvis din løbetrøje ikke dækker din hals.

Du kan med fordel supplere din løbetræning med styrkeøvelser. Vi har samlet en række øvelser, som er et godt supplement til dit spil og som du kan lave. Find artiklen her.

Crossfit

En anden træningsform er crossfit. Du kan både tilmelde dig et crossfit-hold (fx i et fitnesscenter) eller downloade en app til din telefon og træne med dig selv og din egen kropsvægt.

Når du dyrker crossfitt træner du alle kroppens muskler og du vil blive bedre til at accelerere på banen og din eksplosive styrke vil forbedres. Vælger du at dyrke crossfit i et center er timerne ofte sociale og folk hepper på hinanden under de forskellige øvelser.

Indendørs fodbold og futsal

Er du ikke glad for hverken kulde eller at gå glip af din fodboldtræning i de kolde vintermåneder? Så kan du i stedet gå til indendørs fodbold eller futsal (som du kan læse mere om her).

Vælger du at gå til indendørs fodbold, så skal du tjekke om din fodboldklub tilbyder denne form for fodbold eller om du skal finde et andet sted at spille. Hvis du nuværende udendørs fodbold-klub ikke har indenførs fodbold, så spørg din træner, hvad han eller hun kan anbefale dig.
Når du har fundet et sted at spille indendørs fodbold, så skal du have styr på dit udstyr.

Det tøj du har på, på den udendørs bane du er vant til kan du sagtens bruge indenfor også. Men skoene er anderledes til indendørs fodbold, og du skal derfor ud og købe nogle nye. Du kan læse vores guide til, hvordan man finder gode indendørs fodboldstøvler. Du kan også læse vores ultimative guide til indendørs fodboldsko og få mere viden om emnet.

Hvilken af delen skal du vælge? Du kan læse vores guide her, hvor vi gennemgår fordele og ulemper ved både indedørs fodbold og futsal.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 0.0/5 (0 stemmer afgivet)

Skriv en kommentar