Fodboldstøvler til brede fødder: Guide og konkrete forslag til støvler

Denne artikel indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

Skal du havde fodboldstøvler til brede fødder, så har du sikkert stået med en sko i hånden, som har føltes alt for smal til din fod. De fleste fodboldstøvler bliver nemlig lavet til en smal fod. Derfor har vi lavet denne guide, hvor vi også kommer med konkrete forslag til støvler til dig.

Nederst i artiklen finder du links til, hvordan du kan pleje dine sko efter køb og brug.

Fodboldstøvler til brede fødder

fodboldstøvler til brede fødder, PUMA KingPUMA King

Den første sko vi skal kigge lidt nærmere på, er fra mærket PUMA. King-modellen er efterhånden en gammel kending, som har været på markedet siden 1968. Måske er det netop derfor, at skoen er så elsket, som den er da den er gennemtestet og optimeret flere gange?

Skoen er lavet af blødt kænguruskind på oversiden, for optimal tilpasning, og har en ydersål med runde knopper, som giver øget komfort. Skoen er i fodboldkredse kendt for, at kunne se lidt tung og bombastisk ud, men at være god på banen, sidde godt på foden og kunne give nogle gode spark til bolden.

Generelt er PUMAs støvler ofte lidt bredere end støvler fra Nike og adidas og er derfor et godt udgangspunkt, hvis du skal have fodboldstøvler til brede fødder. Men vil du være sikker på, at din fod kan være i den støvle du prøver, er King et godt udgangspunkt.

Fordi støvlen har været på markedet så længe og det stadig er en populær vare hos PUMA, har vi her hos FodboldFessor lavet en hel artikel om skoen. Den kan du læse her.

Du kan købe PUMA King her.

adidas Copa Mundial

Copa Mundial, fodboldstøvler til brede fødderEt andet bud på en støvle til en bred fod er Copa Mundial fra adidas. Støvlen stammer fra den originale kollektion fra adidas og er lavet af en læderoverdel og en bred sål. Læderet gør, at overdelen tilpasser sig foden bedre, end hvis den bestod af syntetisk materiale.
Støvlens knopper er runde og giver dig derfor et godt greb i banen, når du løber henover den.

Modellen er tilgængelig til både børn og voksne. Støvlen kan være god at bruge, som den første støvle når du skal starte til fodbold, uanset alder. Samtidig sikrer den dig også stabilitet og høj komfort når du bruger den, og det kan derfor sagtens være at når du først har prøvet støvlen én gang, så går du ikke væk fra den igen.

Du kan købe støvlen her.

New Balance – god til brede fødder

New Balance er en ny aktør, når det gælder fodboldstøvler. De er oprindelig kendt for deres mange sneakers og sko til hverdag. Skoene fra mærket, som kan bruges til hverdag er bredere end lignende mærkers udbud. Det samme gør sig gældende ved fodboldstøvlerne. Derfor kan det være en ide, at se efter sko fra New Balance når du skal ud og sondere terrænet efter støvler til brede fødder.

New Balance Visaro 2.0 Pro Kængurulæder FG - SortEt eksempel på en sådan sko kan være New Balance Visaro, som er vist på billedet. Sammenligner du undersiden af støvlen med andre sko på markedet, fremgår det at den er bredere end de andre.

Spillere, som Aaron Ramsay og Samir Nisri spiller i skoen. Støvlen er lavet med et enkeltstykke og har en formpassende og komfortabel konstruktion, så din fod får optimale betingelser for at sparke til bolden og drible den forbi modstanderen.

Støvlen vejer 232 gram og den viste model er beregnet til naturlige græsbaner.

Du kan købe støvlen her.

 

Materialevalg, spillerposition og meget mere

Selvfølgelig skal du tage i betragtning, at din fod er bred når du skal vælge en ny fodboldstøvle – ellers kan du jo ikke være i dem. Men det er også vigtigt at overveje, hvilket materiale støvlen skal være i og om din position på banen spiller nogen rolle i forhold til, hvilken sko du skal vælge. Derfor har vi lavet denne guide, hvor du kan læse meget mere om materiale og lignende.

Pleje af sko

Når du har købt dine sko er det vigtigt, at du plejer dem ordentligt. Gør du det, kan de holde meget længere. Vi har lavet en kort tjekliste til, hvad du skal huske at gøre, når du har brugt dine sko.

 • Tag dine sko og af tasken – og luft dem
 • Tør/vask dine sko fri for snavs efter brug
 • Lad dine sko tørre helt, før du tager dem i brug igen

Du kan finde den fulde forklaring på ovenstående, og en mere uddybende liste her.

11 Kommentarer

 1. Andreas
  10. august 2020 at 9:38- Svar

  Hej
  Jeg har lige pt et par nemeziz, men jeg syntes de strammer og giver mig vabler på foden, vil du anbefale Adidas Copa 20.1?

  • Martin Hjort
   11. august 2020 at 10:50- Svar

   Hej Andreas

   Hvor på foden strammer de og hvor får du vabler?

   Generelt er Adidas Copa jo nogle af de støvler, der har den bedste pasform, og som er bedst i stand til at tilpasse sig din fod, pga. kængurulæderet 🙂

   Mvh Martin

   • Andreas Rasmussen
    11. august 2020 at 11:10

    Det strammer forrest på foden omkring tæerne og det er storetåen der får vabler

   • Martin Hjort
    11. august 2020 at 11:49

    Okay. Så vil jeg mene det er en god idé at prøve Copa’erne 🙂

    Mvh Martin

 2. Alexander Bonde
  15. april 2020 at 10:37- Svar

  Hej Martin. Jeg er på jagt efter et par fg støvler. Men jeg har prøvet et utal af støvler, men jeg får ondt i fødderne af næsten dem alle. Jeg har fundet ud af at jeg tit og ofte får ondt hvis støvlerne er for smalle i midten af støvlen, altså hvor svangen er. Derfor leder jeg efter en støvle som er brede i midten af støvlen. Jeg har haft et sæt som jeg ikke fik ondt af, og det var et sæt Nike Mecurial i den billige model, (altså i plastik) og det var kun fordi de var så udtrådte at det ikke strammede i midten. har du nogle støvler du kan anbefale? Jeg har et sæt tiempo indedørsko, men de gør også ondt efter længere spiltid.

  • Martin Hjort
   15. april 2020 at 14:38- Svar

   Hej Alexander

   Har du prøvet med et sæt Nike Premier?

   Eller alternativt Puma Future.

   Hvis ikke, så synes jeg du skal prøve dem 🙂

   Mvh Martin

   • Alexander Bonde
    15. april 2020 at 16:17

    Hej Martin, tak for det hurtige svar og en god hjemmeside. Jeg har ikke set på lige de to modeller, det vil jeg prøve. tusind tak for hjælpen og rigtig god dag.

 3. Dorthe Fuchs
  30. august 2019 at 16:33- Svar

  Hej
  kan I anbefale en god støvler til FG/AG når man har en bred fod?
  Har prøvet Copa Mundial, men den er for langsom når der kun spilles på AG baner.

  Tak – Dorthe

  • Martin Hjort
   30. august 2019 at 17:51- Svar

   Hej Dorthe

   Hvad mener du præcist med, at den er langsom?

   Normalt vil netop Copa Mundial være rigtig god, men ellers skal du måske over i en af følgende (som jeg dog er i tvivl om, findes som decideret FG/AG støvle):

   Mizuno Rebula 3
   Nike Tiempo Legend
   Nike Phantom Vision
   Adidas X19
   Adidas Nemeziz
   PUMA FUTURE 19.1

   Mvh Martin

 4. Nicola
  8. juni 2018 at 9:50- Svar

  Hej Katja. Kan du give et godt råd ift fodboldsko til spil på asfalt til BREDE fødder? Tak og vh Nicola

  • Martin Hjort
   8. juni 2018 at 10:44- Svar

   Hej Nicola

   Hvilken størrelse bruge du?

   Jeg kan helt generelt anbefale, at tage et kig på Hypervenom eller Predator, til IC eller TF baner 🙂

   Mvh Martin

Skriv en kommentar