Fodboldstøvler til brede fødder – få glade fødder igen

Denne artikel indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

Skal du havde fodboldstøvler til brede fødder, så har du sikkert stået med en sko i hånden, som har føltes alt for smal til din fod.

4 af de bedste fodboldstøvler til brede fødder

Mange fodboldstøvler bliver nemlig lavet til en smal fod. Derfor har vi lavet denne guide, hvor vi også kommer med konkrete forslag til støvler til dig.

Nederst i artiklen finder du links til, hvordan du kan pleje dine sko efter køb og brug.

Fire stærke fodboldstøvler til brede fødder

Nike Phantom GT

Nike Phantom GT er Nikes nyeste bud på en støvle til den kreative spiller, der opererer i små rum.

Og som altid forsøger Nike at lave en støvle, der minder så meget om at have en sok på, som muligt, da de ved, at det giver det bedste touch på bolden.

Derfor er Nike Phantom GT lavet i Nikes Flyknit materiale.

Sammen med selve pasformen, har det givet en støvle der et godt egnet til brede fødder, fordi den samtidig giver sig en del i overdelen.

Så på trods af, at det ikke er en læder- eller skindstøvle, giver den altså så meget rum til dine fødder, at den kan rumme selv de store udgaver.

Du kan købe støvlen hos Unisport her.

Adidas X

I 2015 præsenterede Adidas deres “nye” støvlesilo, velegnet til spilere for hvem fart er alt afgørende.

Adidas X overtog hvor F50 adiZero slap, og den er ikke blevet mindre populær end sin forgænger.

Om Salah, Gnabry eller Time Werner har brede fødder, tør jeg ikke sige, men sætter du fødderne i en Adidas X, kommer du altså i samme gruppe som de store stjerner.

Og Adidas X er en støvle med god plads til dine fødder.

Seneste version, Adidas X Ghosted, er bygget ud fra samme læst som X 18 og X19, og har derfor samme pasform og plads.

Med Adidas X Ghosted+, finder du faktisk en støvle uden snørebånd, men er du typen der foretrækker snørebånd (som kan give yderligere frihed til fødderne), skal du blot vælge Ghosted .1, .2, .3 eller .4 modellerne.

Du kan købe støvlen hos Unisport her.

Puma Future

Dette er en af de fodboldstøvler, hvor de fleste måske vil ryste lidt på hovedet, ved første blik.

Og Puma Future er en specielt støvle, ikke mindst pga. Pumas NETFIT teknologi, der giver nærmest uendeligt mange muligheder, når det kommer til at sætte snørebåndene så det passer lige præcis din fod.

Derudover er overdelen lavet i en såkaldt “ergonomisk vævet sok”, for at give optimal pasform og lockdown.

Og når du har en støvle, hvor materialet er som på Puma Future, kombineret med muligheden for at sætte snørebåndene præcist som du vil, har du en støvle der er velegnet til brede fødder.

Du kan på sin vis tilpasse støvlen til din fod, næsten som du vil.

Du kan købe Puma Future her.

Puma King

Puma King-modellen er efterhånden en gammel kending, som har været på markedet siden 1968.

Måske er det netop derfor, at skoen er så elsket, som den er da den er gennemtestet og optimeret flere gange?

Skoen er lavet af blødt kænguruskind på oversiden, for optimal tilpasning, og har en ydersål med runde knopper, som giver øget komfort. Skoen er i fodboldkredse kendt for, at kunne se lidt tung og bombastisk ud, men at være god på banen, sidde godt på foden og kunne give nogle gode spark til bolden.

Generelt er fodboldstøvler fra PUMA ofte lidt bredere end støvler fra Nike og adidas og er derfor et godt udgangspunkt, hvis du skal have fodboldstøvler til brede fødder. Men vil du være sikker på, at din fod kan være i den støvle du prøver, er King et godt udgangspunkt.

Fordi støvlen har været på markedet så længe og det stadig er en populær vare hos PUMA, har vi her hos FodboldFessor lavet en hel artikel om skoen. Den kan du læse her.

Du kan købe PUMA King her.

adidas Copa Mundial

Copa Mundial

Et andet bud på en støvle til en bred fod er Copa Mundial fra adidas. Støvlen stammer fra den originale kollektion fra adidas og er lavet af en læderoverdel og en bred sål. Læderet gør, at overdelen tilpasser sig foden bedre, end hvis den bestod af syntetisk materiale.

Støvlens knopper er runde og giver dig derfor et godt greb i banen, når du løber henover den.

Modellen er tilgængelig til både børn og voksne. Støvlen kan være god at bruge, som den første støvle når du skal starte til fodbold, uanset alder. Samtidig sikrer den dig også stabilitet og høj komfort når du bruger den, og det kan derfor sagtens være at når du først har prøvet støvlen én gang, så går du ikke væk fra den igen.

Du kan købe støvlen her.

Materialevalg, spillerposition og meget mere

Selvfølgelig skal du tage i betragtning, at din fod er bred når du skal vælge en ny fodboldstøvle – ellers kan du jo ikke være i dem. Men det er også vigtigt at overveje, hvilket materiale støvlen skal være i og om din position på banen spiller nogen rolle i forhold til, hvilken sko du skal vælge. Derfor har vi lavet denne guide, hvor du kan læse meget mere om materiale og lignende.

Pleje af sko

Når du har købt dine sko er det vigtigt, at du plejer dem ordentligt. Gør du det, kan de holde meget længere. Vi har lavet en kort tjekliste til, hvad du skal huske at gøre, når du har brugt dine sko.

  • Tag dine sko og af tasken – og luft dem
  • Tør/vask dine sko fri for snavs efter brug
  • Lad dine sko tørre helt, før du tager dem i brug igen

Du kan finde den fulde forklaring på ovenstående, og en mere uddybende liste her.