Fodboldstøvler

Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

Når du skal ud og købe et par nye fodboldstøvler, melder der sig sikkert mange spørgsmål. Hvilken skal jeg vælge, hvad betyder de enkelte forkortelser, hvordan vedligeholder jeg dem og lignende.

For at gøre det lettere for dig har vi lavet denne Q&A om fodboldstøvler og har svaret på de mest almindelige spørgsmål. Har du flere er du velkommen til at skrive dem til os i kommentarfeltet, så vil vi både svare på dit spørgsmål og tilføje det til nedenstående liste.

Fodboldstøvler Q&A

Hvilken fodboldstøvle skal jeg vælge?

Det er en lille videnskab at vælge de rigtige sko når du skal finde et par du kan bruge på banen. Først og fremmest skal du passe i størrelsen. Prøver du skoen i en butik så skal du mærke efter, om der er plads til skoen.

Det kan være en god ide at prøve sko om eftermiddagen, når dine fødder er lidt hævede efter dagens gang. På den måde simulere du, hvordan fødderne har det efter en kamp og du kan finde sko der passer. Husk at have en fodboldstrømpe med.

Når du har skoen på, så gå rundt i butikken med dem. Hvis de sidder godt, så er det fedt. Gør de ikke det, så skal du have fat i et andet par.

Du kan læse hele vores guide til nye fodboldstøvler her.

Hvordan skal fodboldstøvler sidde?

Er det første gang du skal købe fodboldstøvler kan du snildt gå ud fra din normale størrelse. Så kan du altid justere størrelsen, alt efter skotype og materiale. Vælger du en sko i læder, giver den sig mere, end en sko i kunsttoft.

Som udgangspunkt skal dine fodboldstøvler sidde tæt på din fod og de skal ikke svuppe omkring foden. Som hovedregel skal der være en centimeter fra din tå til skoens spids. Er der det, sidder skoen rigtigt.

Fodbold Q&A, PUMA kingHvilke fodboldstøvler er gode til brede fødder?

Har du brede fødder har du forskellige muligheder for fodboldstøvler. PUMA King er blot én af de støvler, som du kan bruge. Udover at de er lavet af læder, som er et materiale som giver sig mere end kunststof gør så er støvlerne lavet bredere omkring foden, så der er god plads i den.
Du kan også bruge de fleste af New Balances sko, da de generelt er bredere end gennemsnittet. Vil du have et tredje alternativ, så er adidas Copa Mundial, som også er bredere over foden end mange andre fodboldstøvler.

Vil du se flere eksempler på brede fodboldstøvler? Du kan læse vores guide til emnet her.

Hvad er fodboldstøvler lavet af?

Din støvles materiale afhænger helt af producenten bag. Nogle støvler er lavet i læder, ligesom støvlerne i 70’erne og 80’erne, mens andre er lavet i kunststof.

Hvorfor lugter fodboldstøvler? Og hvordan forhindrer jeg det?

Hvis ikke dine sko bliver luftet efter brug, så kommer de til at lugte. Husk derfor altid at tage dine sko op af tasken HVER gang du har brugt dem. På den måde undgår du lugtgener. Husk også at tørre dem af med en fugtig klud, hvis der er kommet skidt på dem.

Lugter støvlerne allerede, så kan du bruge BioSpray i skoene. De fjerner lugten, hvis ellers du bruger det rigtigt.

Du kan se mange flere plejeteknikker i vores guide til pleje af fodboldstøvler.

Må fodboldstøvler komme i vaskemaskinen?

NEJ! Du må aldrig komme dine støvler i vaskemaskinen eller tørretumbleren. Du risikere at ødelægge både sko og maskine, og så kan det hurtigt blive en dyr affære. Du kan i stedet holde dine sko rene, lufte dem efter brug og tørre dem af, hver gang de er blevet brugt.

Hvad koster fodboldstøvler?

Prisen på fodboldstøvler er meget forskellig. Ofte starter priserne ved 449 DKK og kan løbe op i et par tusind kroner. Prisen afhænger af materialet og de finesser, som den enkelte sko har. Lædersko er ofte dyrere end sko i mikrofiber og kunstlæder.
Producenterne af skoene laver ofte flere sko i én serie, så der er noget for enhver prisklasse. På den måde kan du stadig få en flot sko, som ligner den dyre version, uden at betale kassen for den.

Hvordan undgår jeg vabler når jeg bruger mine fodboldstøvler?

Allerførst kan du tjekke, om din skostørrelse er rigtig. Hvis din sko sidder og klemmer får du nemt vabler. Hovedreglen er, at du skal kunne spille i din sko lige efter du har købt dem og at du ikke skal ud og gå dem til.

Hvis du vil være sikker på ikke at få vabler i dine sko, kan du købe TruSox. Det er sokker med små dutter på undersiden som sikrer at du ikke skrider i dine sko og du derfor ikke får vabler.

Har du alligevel fået vabler når du spiller fodbold, så er vabelplaster og eventuelt sportstape på de udsatte områder, eneste svar.

Hvad betyder FG fodboldstøvler?

FG er en forkortelse for Firm Ground og betyder, at fodboldstøvlerne skal bruges til faste overflader. Støvlerne egner sig til almindelige græsbaner.

Hvordan binder man fodboldstøvler?

Der findes mange forskellige teknikker til at vinde ens fodboldstøvler. Det er ofte svært at efterligne sådanne ting på skrift, så vi henviser istedet til “How to tie your shoe laces like a pro” fra Youtube-kanalen Football Boots. Her viser værten flere forskellige teknikker til, hvordan du kan binde dine fodboldstøvler ligesom de profesionelle.

Er fodboldstøvler fra Nike små i størrelsen?

Generelt set er Nike-fodboldstøvler lidt større i størrelsen end andre fodboldstøvler. Er du derfor vant til at bruge en 42 i sko, skal du sandsynligvis en halv eller hel størrelse ned, når du bruger Nike.

Husk dog altid at prøve skoen på, før du køber. Så er du sikker på, om de passer dig eller ej.