Malaga hjemmebanetrøje 2015/16

Malaga hjemmebanetrøje 2015/16

Trøjen kan ikke købes i danske butikker.


Malaga udebanetrøje 2015/16

Malaga udebanetrøje 2015/16

Trøjen kan ikke købes i danske butikker.

Malaga CF er ikke en klub, mange danskere har det store forhold til. En god ferieby, er nok nærmere det danskere forbinder med Malaga, og ikke fodbold.

Og det er nu ikke så underligt, når man kigger på historien. Hverken et mesterskab eller Copa del Rey trofæ, er det blevet til for mandskabet klædt i den blå- og hvidstribede Malaga trøje.

I starten af 10'erne, troede man dog, at en storhedstid kunne være på vej for Malaga. I 2010 så vi en olie-milliardær fra Qatar ved navn Abdullah ben Nasser Al Thani gøre sit indtog i det sydspanske, da han overtog kontrollen over økonomisk plagede Malaga og det derfor tegnede til gode tider.

Men til trods for hurtig succes med en 4. plads i 2011-12 sæsonen og derefter deltagelse i Champions League, kom man i problemer da UEFA udelukkede klubben fra deres turneringer, pga. rod med økonomien.

Dermed røg Malaga tilbage til anonymiteten og midten af tabellen, som man har befundet sig i de sidste 3 sæsoner.

Malaga er i øvrigt “indehaver” af den mexicanske landsholdsmålmand Guillermo Ochoa, der under VM 2014 fik et gennembrud, som lidt af en “enfant terrible”, der også kunne levere godt målmandsspil.

Han er dog ikke lykkedes med, at kæmpe sig til pladsen mellem stængerne, hvor Carlos Kameni, der slog igennem i Espanyols trøje og fik i alt 222 kampe for klubben, inden turen gik til Malaga.

Danskere i en Malaga trøje

Vi har faktisk haft 4 danskere på kontrakt i det sydspanske gennem årene, selvom klubben, som tidligere nævnt, ikke just har en central position i hukommelsen hos danske fodboldfans.

  • Kim Christofte (1985)
  • John Lauridsen (1988-90)
  • Patrick Mtiliga (2009-11)
  • Kris Stadsgaard (2010-12)

Alle fire har altså haft en Malaga trøje over hovedet i løbet af deres karriere.

John Lauridsen har været den med mest succes, med 58 kampe og 3 mål over to sæsoner, mens Mtiliga havde ok med succes, Stadsgaard var ramt af skader og derfor aldrig helt blev en succes og så var Christoftes ophold vel bedst at sammenligne med et mareridt.

Ikke én gang, trak han en Malaga trøje over hovedet i en officiel kamp. Efter mindre end en halvsæson i klubben, søgte han videre til Schweiz hvor FC Wettingen tog imod med åbne arme.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 0.0/5 (0 stemmer afgivet)

Skriv en kommentar