Vi er så vant til, at når det kommer til italiensk fodbold, er det Juventus, Milan, Inter, Roma og måske et par klubber mere man snakker om og kender. Men faktisk gemmer der sig en klub i det nordlige Italien, som for italiensk fodbold, har en større status end som så.

Bologna FC 1909 er med 7 mesterskaber, og 7 2. pladser, fra midten af 1920'erne til det seneste mesterskab i 1964, en stor klub i Serie A på daværende tidspunkt og den mørkeblå og røde Bologna trøje, var et symbol på storhed i den periode.

I dag er klubben en af de mere grå mus, som flytter lidt rundt mellem den bedste og den næstbedste række. Man har aldrig formået, at finde tilbage til den storhed, man engang har oplevet.

Så sent som i forrige sæson, måtte man en tur ned i Serie B, hvor man dog kun skulle være en enkelt sæson i denne omgang, så man i denne sæson er tilbage igen.

Om man nogensinde kommer tilbage til den absolutte top, er dog nok tvivlsomt. Starten på den igangværende sæson, sier da heller ikke tegn på andet, end at man igen skal kæmpe for at undgå nedrykning.

Kendte spillere i en Bologna trøje

En del store spillere, har gennem tiden trukket en Bologna trøje over hovedet. En af de største er danske Harald Nielsen, men i listen herunder, er kun listet ikke-danske spillere.

  • Cristiano Doni
  • Julio Cruz
  • Francesco Guidolin (senere træner i klubben fra 1999-2003)
  • Robert Mancini (startede sin Serie A karriere i klubben)
  • Gianluca Pagliuca
  • Roberto Baggio

Danskere i en Bologna trøje

En af dansk fodbolds absolutte største spillere gennem tiderne, er samtidig et stort navn i Bolognas historie. Harald Nielsen, blev topscorer i klubben i dens seneste mesterskabssæson i 1964, og når man dertil lægger, at italienerne aldrig glemmer deres helte, giver det sig selv, at Guld Harald, stadig er et stort navn i det italienske.

Han var også så glad for Italien, at han efter tiden i Bologna, ikke tog direkte hjem til Danmark, men tog yderligere 3 sæsoner i støvlelandet. Her blev det til en enkelt sæson i Inter, samt i både Napolis trøje og Sampdorias trøje.

Men der var faktisk en danske i klubben før Guld Harald. Ivan Jensen var med syv sæsoner i klubben fra 1949 – 1956, såmænd også en del af en dansk midtbaneduo, da Axel Pilmark, på direkte anbefaling fra Ivan Jensen, også kom til klubben og var der fra 1950-59.

I 2012 kom der så endnu en dansker til klubben i form af forsvarstalentet Frederik Sørensen. Efter et par sæsoner i Juventus, kom han til traditionsklubben, hvor han brugte to sæsoner i en Bologna trøje på lån og fik rigtig god førsteholds-erfaring.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 0.0/5 (0 stemmer afgivet)

Skriv en kommentar