Denne side indeholder reklamelinks til samarbejdspartnere.

Det er egentlig lidt forunderligt: En walisisk klub, der spiller i de engelske fodboldrækker. I dag er der 5 andre klubber ud over Swansea, der spiller i det engelske ligasystem. Mest kendt er Cardiff City, der også var at finde i Premier League i sæsonen 2013-14.

Siden 1912 har Swansea deltaget i de engelske rækker. Langt de fleste sæsoner, har den hvide Swansea trøje dog befundet sig i de lavere rækker, men i 1981 debuterede man i den bedste række. Her var man i to sæsoner, inden man rykkede ned igen og først i 2011 vendte man tilbage.

Klubben har vundet Liga Cup’en en enkelt gang (2013), og så har man vundet Welsh Cup 10 gange (indtil 1995 deltog alle walisiske klubber i turneringen, også dem der spillede i det engelske ligasystem). Derudover har man deltaget i den gamle Europa Cup for Pokalvindere 7 gange (som følge af sejrende i Welsh Cup), og enkelt gang har man også deltaget i Europa League.

Danskere i en Swansea trøje

Der har gennem tiden, kun været to danskere i Swansea, og kun den ene har trukket en Swansea trøje over hovedet til kamp.

Fra 1996-98 var Jan Mølby spillende manager for klubben, efter mange succesfulde sæsoner i den røde Liverpool trøje, der dengang lå i den 4. bedste række, Division 3, som den hed. Det var ikke den store succes resultatmæssigt, med en 5. og en 20. plads. Mølby nåede at spille 41 kampe for klubben og scorede såmænd også 8 mål.

I 2012, kom så Danmarks største fodboldnavn nogensinde, til klubben, da Michael Laudrup overtog der ledige managersæde efter Brendan Rogers. Og der gik ikke længe før det blev en succes – i hvert fald på den korte bane. I februar 2013, kunne Laudrup se sit mandskab, hæve pokalen i Capital One Cup’en, efter finalesejr over Bradford City.

Laudrup løb dog tør for succes, og blev fyret i den efterfølgende sæson. Måske det havde hjulpet, hvis han selve havde trukket Swansea trøjen over hovedet et par gange.

VN:F [1.9.22_1171]
Indlæggets karakter
Rating: 5.0/5 (1 stemmer afgivet)
Swansea fodboldtrøjer, 5.0 ud af 5 baseret på 1 stemme

Skriv en kommentar