Kom godt i gang med fodboldsæsonen

Selvom det danske vejr måske ikke ligefrem skriger fodbold, er det langt fra for tidligt at gå i gang med forberedelserne til sæsonen. Før du forventer det, er det tid til første udendørstræning, og så er det ikke fedt at de nye støvler ikke er gået til eller slet ikke kommet endnu.

Så, hvis du vil vide mere om, hvad du kan gøre for at blive klar til sæsonstart, skal du bare læse videre her.

Styr på støvlerne

Det allerførste, der skal være styr på, inden du kan give den gas på grønsværen, er støvlerne. Uanset om du er i tvivl om størrelsen, har problemer med at finde støvler, der er brede nok, eller du skal vælge kunstgræsstøvler, har vi guides til at hjælpe.

Det er også vigtigt at huske pleje af dine fodboldstøvler; ligegyldigt om du vil passe godt på dine støvler, for at de skal holde længere eller for at kunne sælge dine brugte støvler til en bedre pris, er den rigtige pleje af dine støvler vigtig.

Hvis du vil have støvler, der er lige så unikke som dig, kan du sætte dit eget præg på støvlerne med navn, nummer og meget andet.

Så se at få sparket sæsonen i gang og få styr på støvlerne, så du er klar i de helt rigtige støvler i den helt rigtige størrelse.

Målmandshandsker

Hvis du er målmand, er du kommet til det rette sted; her er guides, der kan hjælpe dig til at finde de helt rigtige målmandshandsker. Vi garanterer ikke, at handsker alene vil forbedre din redningsprocent, men derfor er den rigtige størrelse og pasform alligevel vigtig.

Er du helt sikker på, hvordan handsken skal passe, og hvordan du måler din hånd for at finde den rigtige størrelse?  Eller hvor mange par handsker du bør anskaffe dig? Det finder du svarene på her.

Gribeeffekt og støtte er også vigtigt at vide noget om, når du køber nye målmandshandsker. Og glem endelig ikke, at de forskellige mærker kan variere meget i størrelserne. Der er også nogle gode råd til pleje af målmandshandskerne. Og sidst, men ikke mindst, en gennemgang af hvilke handsker verdens bedste målmænd bruger.

Beskyttende og behagelige benskinner

Her finder du en guide, der kan hjælpe dig til at vælge den rigtige type benskinner. Skal du for eksempel vælge benskinner med velcrolukning eller tube? Du kan også læse om de forskellige materialer, og hvilken type du skal købe alt efter din position på banen.

Vi hjælper dig også til at finde den rigtige størrelse, og fortæller om nogle af de mærker og modeller, der findes på markedet – blandt andet innovative G-form, som helt sikkert er værd at tjekke ud.

Ingen sure fodboldstømper

Køb af nye fodboldstrømper kan også efterhånden være en hel videnskab. Hvad er fordele og ulemper ved naturlige og syntetiske materialer? Her er vejledning til, hvad du skal kigge efter.  Måske er det vigtigt for dig at finde strømper med god ventilation og at de transporterer sveden væk, så du ikke får kolde og klamme fødder. Men fodboldstrømper kan også fås med ekstra støtte eller støddæmpning for at beskytte dig mod skader.

Hvis du er interesseret i de innovative Trusox, fortæller vi dig også alt, hvad du skal vide. Der er flere forskellige længder og tykkelser, så det kan være svært at vælge. Vi hjælper dig også til at finde den rigtige størrelse, da Trusox ikke følger ”normale” skostørrelser. Derudover har vi gode råd til, hvordan du vasker dine Trusox rigtig, så du kan have glæde af dem længere.

Hold varmen til vintertræning

Det danske vintervejr er upålideligt, og derfor kan det være svært at klæde sig rigtigt på. Her finder du nogle gode tips til at holde varmen; du kan for eksempel lære at udnytte lag-på-lag-teknikken.

Min bedstemor sagde altid: ”Hvis først fødderne bliver kolde, er det ikke til at holde varmen” – og hun har en god pointe. Der forsvinder nemlig rigtig meget kropsvarme fra især hænder og fødder, og derfor giver vi nogle gode bud på handsker og sokker; og en enkelt hue, selvom det er en myte, at 40 % af kropsvarmen forsvinder derfra.

Brug bolden

Lad os nu ikke glemme det allervigtigste; bolden. ”Så længe bolden er rund, kan alt ske” – men rund er ikke det eneste, den skal være. Du skal for eksempel tage stilling til, om den skal være af læder eller kunstlæder, hvor stor bolden skal være, og hvor meget du og villig til at betale. Der er også et hav af godkendelser, som kan være gode at kende.

Det altafgørende for, hvilken bold du skal vælge, er nok, hvad skal du bruge bolden til; men det hjælper vi dig heldigvis også med at finde ud af.

Til sidst finder du nogle tips til pleje og oppumpning, som kan forlænge levetiden på din bold.

Anden træning, der kan hjælpe dig

Det giver sig selv, at den primære træningsform for en fodboldspiller, er fodboldtræning – og helst med bold.

Men hvad enten du bare gerne vil variere træningen, styrke specifikke områder af din fysik eller det er for koldt om vinteren, til at træne udendørs, så er der masser af alternative muligheder.

Forældreguide

Til dig, der har børn mellem 3 og 7 år, har vi lavet en helt speciel forældreguide. Her kan du lære alt, hvad du behøver at vide, om at købe fodboldstøvler til dit barn. Vi hjælper dig til at finde den rigtige størrelse, og giver råd til at købe støvlerne brugt og spare penge.

Du kan også hente en tjekliste, som er let at printe og tage med i butikken, så du ikke glemmer noget.

Feminin fodbold

I det store hele er der ingen eller meget lille forskel på mænd og kvinders påklædning på fodboldbanen. Den mest udprægede forskel er nok sports-BH’en. Den rigtige sports-BH er vigtig, hvis man vil undgå slappe og hængende bryster i fremtiden – og hvem vil ikke det? Heldigvis har vi en guide til dig her.

Du kan også læse om kollektioner af fodboldstøvler specielt til kvinder samt T-shirts, der med et tættere fit favner og fremhæver dine feminine former.

Sportstasker

Her får du en guide til, hvad du skal kigge efter, når du er på jagt efter en ny sportstaske. Du finder blandt andet en beskrivelse af de forskellige materialer, du kan vælge imellem. Vi fortæller også om, hvordan du vedligeholder din fodboldtaske, så den holder i længere tid og er pæn og ren, når du skal bruge den.

Der er også masser af gode tasker til forskellige behov. Hvis du pakker meget tungt, er det måske en idé med en sportstaske på hjul; men der er også lækre, mindre tasker, hvis du kan pakke meget let.

Træningsudstyr til haven

Til træning eller leg i baghaven er en fodbold-rebounder genial. De fås i flere forskellige størrelser og prisklasser, og kan give mange timers sjov til børn, professionelle og alle derimellem. Vi beskriver 4 forskellige rebounders, og guider dig til at finde den, der passer dit behov.

Eller find et fodboldmål til haven, der passer til legebørn i alle aldre. Hvis du kun har en lille have, som ikke skal overtages permanent af store fodboldmål (sådan noget synes mødre ikke om) skal du ikke lade dig afskrække. Der findes nemlig fodboldmål i mange forskellige størrelser og materialer – nogle af dem er endda lige til at folde sammen og pakke væk.

Den rigtige næring

Det gælder for fodboldspillere, som det gælder for alle andre idrætsudøvere, at der skal være næring til kroppen, for at man kan yde korrekt.

I nedenstående artikel, finder du gode råd hvis du har lyst til at prøve effekten af kosttilskud.

Kosttilskud er ikke et vidundermiddel, men brugt på den rigtige måde, kan det give dig et ekstra skud energi og dermed overskud.

Tape dig fra skader

Hvis du er interesseret i, hvordan Kinesiotape virker, eller du vil vide, om du kan sætte det på selv, så tag et kig i vores ultimative guide. Tapen kan blandt andet afhjælpe muskel- og ledsmerter, hvis den bliver brugt rigtigt.

Tapen findes i mange forskellige afskygninger og kan både hedde K-tape og KT tape. Forvirret? Heldigvis er guiden lavet i samarbejde med nogle eksperter, der virkelig ved, hvad de snakker om. Derfor indeholder den alt, hvad du behøver at vide om behandling med Kinesiotape.